Tgrt Haber

WhatsApp'tan yeni özellik: Tek cihaz, birden fazla hesap!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
11 Ağustos 2023 15:19 - Güncelleme : 11 Ağustos 2023 15:19
WhatsApp'tan yeni özellik: Tek cihaz, birden fazla hesap!

WhatsApp, kullanıcılarının tek bir telefonda birden fazla hesabı kullanabilmelerini sağlayacak yeni sistemi test etmeye başladı. Yeni özellikten ilk görüntüler de geldi.

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp​ için çok büyük bir güncelleme daha ortaya çıktı. Bu seferki yeni özellik, aynı anda birden fazla WhatsApp hesabına sahip olanları ilgilendiriyor.

WhatsApp bir hesabı birden fazla telefonda ve bilgisayarda kullanmaya izin verse de; aynı anda iki hesabı olanlar için buna benzer bir kolaylık sunmuyordu. Bu sebeple kullanıcılar, üçüncü taraf yazılımlardan faydalanarak telefonlarında iki veya daha fazla WhatsApp hesabını çalıştırmayı deniyordu.

WABetaInfo'nun bugün paylaştığı habere göre, şirket bu sorunu çözmek için harekete geçti. Çok yakında WhatsApp uygulamasına birden fazla hesabınızı ekleyebileceksiniz. Böylelikle telefonunuzu değiştirmeye gerek kalmadan, mevcut hesaplarınız arasında kolaylıkla geçiş yapabileceksiniz.

Bu özellik Instagram​ ve Telegram​'da da halihazırda bulunuyor. Meta'nın sosyal medya platformu çoklu hesap girişi sayesinde, tek cihazda 5 adet hesabı aynı anda kullanmaya izin veriyor. Benzer şekilde WhatsApp'ın büyük rakiplerinden biri olarak gösterilen Telegram da kullanıcılarına aynı imkanı sunuyor.

WhatsApp'tan yeni özellik: Tek cihaz, birden fazla hesap!

WhatsApp çoklu hesap desteği şu anda bazı Android beta kullanıcılarının telefonunda aktif edildi. Bundan sonraki süreçte özelliğin iPhone kullanıcılarının da test etmesine izin verilmesi bekleniyor. Test sürecinin ne zaman tamamlanacağı ve çoklu hesap desteğinin ne zaman genel kullanıma açılacağı ise bilinmiyor.

EKRAN PAYLAŞIMINI DA DEVREYE ALDI

Çoklu hesap özelliğinin yanı sıra WhatsApp, görüntülü arama sırasında ekran paylaşımı​ yapılmasını sağlayan bir özelliği de hayata geçirdi. Bu güncellemeyle birlikte, Google Meet, Zoom, Apple FaceTime dahil olmak üzere video konferans uygulamalarında bulunan bir özellik daha WhatsApp'a gelmiş oldu.

WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı yeni özellikleri deneyimlemek için, beta sürümünü indirebilirsiniz. Fakat bu sürümler, günlük kullanımınızı etkileyebilecek hatalar içerebildiğinden, dikkatli olmanızda fayda var.

Kaynak: WABetaInfo

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan 

Kaynak: WABetaInfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...