Tgrt Haber

Türk SİHA'larına karşı anti-dron geliştiren Yunan şirketi pes etti

16 Kasım 2023 14:35 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 15:32
Türk SİHA'larına karşı anti-dron geliştiren Yunan şirketi pes etti

Yunan medyası tarafından "Türk SİHA'larını sinek gibi avlayacağı" iddia edilen anti-dron sistemini geliştiren Soukos Robots firması, ödeyemediği borçları nedeniyle batıyor.

Türkiye'nin yerli ve milli imkânlarla özgün olarak geliştirdiği Silahlı İnsansız Hava Araçlarına (SİHA) karşı anti-dron geliştiren Yunan şirketi Soukos Robots, birbiri ardına gelen mali krizler yüzünden iflasın eşiğinde.

Yunan medyasında çıkan haberlere göre, Soukos Robots'un cirosu, 2020'de 2 milyon 670 bin 140 avro iken, 2021'de 339 bin avroya düştü. Şu anda 12,87 milyon avrosu banka kredileri olmak üzere toplamda 41,9 milyon avroluk borcu var.

Şirketin ödeyemediği bu borçları nedeniyle, Yunanistan'ın Larissa şehrinde bulunan tesisleri açık artırma yoluyla elden çıkarılacak. Ülkede yayın yapan medya kuruluşları, haberi "Toplam borcun 41,9 milyon avroya ulaşmasıyla şirket batağa doğru gidiyor." ifadeleriyle duyurdu.

TÜRK SİHA​'LARINI SİNEK GİBİ AVLAMAK İÇİN YOLA ÇIKMIŞTI

Soukos Robots, 2022 Kasım ayında insansız hava araçlarını yok etmesi için tasarladığı zırhlı anti-dron Minotaur'u tanıtmıştı. Yunan medyası, lazer sistemiyle İHA'ları devre dışı bırakabildiği iddia edilen araçtan "Türk SİHA'larını sinek gibi avlayacak" ifadeleriyle bahsetmişti.

Türk SİHA'larına karşı anti-dron geliştiren Yunan şirketi pes etti

Ancak tanıtıldığı günden bu yana araçla ilgili yeni bir gelişme yaşanmazken, Türk Savunma Sanayii çok başarılı anti-dron sistemleri, Bayraktar TB3​ ve Bayraktar KIZILELMA gibi yerli ve milli yeni insansız uçaklar başta olmak üzere kritik araçlara imza attı.

TB3, CUMHURİYETİN 100. YILINDA GÖKYÜZÜYLE BULUŞTU

Dünyanın ilk SİHA Gemisi olan TCG Anadolu'ya konuşlanacak Bayraktar TB3, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında gökyüzüyle buluştu. 27 Ekim'de gerçekleştirilen ilk uçuş testinden başarıyla geçen TB3, ilk defa iniş takımları kapalı uçtuğu beşinci uçuş testini de geçen hafta sorunsuz tamamladı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sistem tanımlama performans testini de içeren altıncı uçuş testinin de başarılı bir şekilde tamamlandığını sosyal medya hesabından duyurdu.

https://twitter.com/Selcuk/status/1724466899478532127

Aynı zamanda Bayraktar TB2, dünyada en fazla ülkeye ihraç edilen SİHA olarak kayıtlara geçti. Tam 32 ülkeye ihraç ediliyor. Özellikle de Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtulmasında büyük rol oynadı.

Türk SİHA'larına karşı anti-dron geliştiren Yunan şirketi pes etti

Turbofan motorlu, gizlilik, havadan havaya ve havadan yere füze taşıyabilme kabiliyetleriyle öne çıkan Kızılelma'nın 2024'te üretime girmesi, 2025'te de gemi denemelerine başlanması bekleniyor. TB3'ün de önümüzdeki yıl gemide görev yapabilir hale getirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Ajanslar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...