Tgrt Haber

Avrupa'da en çok biz konuştuk: BTK, Türkiye'nin cep telefonu arama verilerini paylaştı

09 Ekim 2022 13:23 - Güncelleme : 09 Ekim 2022 13:25
Avrupa'da en çok biz konuştuk: BTK, Türkiye'nin cep telefonu arama verilerini paylaştı

Türkiye'de vatandaşlar cep telefonuyla yoğun arama trafiği yaşarken, BTK, 3 ayda kaç dakika konuşulduğunu açıkladı.

Akıllı telefon kullanımının yoğun olduğu bu dönemlerde, insanlar mesajlaşma ya da görüntülü arama yollarıyla birbirine kolayca ulaşabiliyor. Ancak son veriler, Türkiye​'deki kullanıcıların sesli aramada bir hayli meşgul olduğunu gösteriyor. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye'de elektronik haberleşme sektöründe mobil arama trafiğiyle ilgili istatiskleri paylaştı. Söz konusu istatistik, Türklerin Avrupa'da en çok konuşan ülkeler arasında olduğunu gösteriyor.

80,1 MİLYAR DAKİKA KONUŞULDU

Geçen yıl ikinci çeyrekte 80,6 milyar dakika toplam trafik miktarı açıklanırken, bu yıl ise aynı döneminde rakamın 81,3 milyar dakikaya ulaştığı bildirildi.

Bu yıl ikinci çeyrekte toplam mobil trafik miktarı 80,1 milyar dakika, sabit trafik miktarı ise 1,2 milyar dakika oldu. Geçen yılın ikinci çeyreğine göre mobil trafik miktarı yüzde 0,86, bir önceki çeyreğe göre de yüzde 5,4 arttı. Sabit trafik miktarı ise yüzde 7,7 azaldı.

Avrupa'da en çok biz konuştuk: BTK, Türkiye'nin cep telefonu arama verilerini paylaştı

Mobilden mobile trafik miktarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,5 artarken sabitten sabite arama trafik miktarı yüzde 11 düştü.

Nisan-haziran döneminde toplam trafiğin büyük kısmını oluşturan yüzde 95,5'ini, mobil işletmecilerin kendi şebekelerinde gerçekleşen ve aynı zamanda diğer mobil şebekelere doğru yapılan aramalardan meydana gelen mobilden mobile trafik oluşturdu.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nurullah 11 Ekim 2022 19:27

ARTIK ÜCRETLER KAKSIN TELSIZ KULLANIM ÜCRETİ

Sonraki Haber Yükleniyor...