Tgrt Haber

Avustralya, Tesla satışını yasakladı: İşte sebebi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Teslarati
22 Ocak 2024 11:59 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 12:00
Avustralya, Tesla satışını yasakladı: İşte sebebi

Avustralya'da Tesla'nın Model 3 Highland modelinin teslimatları, "teknik uyumluluk sorunu" nedeniyle geçici olarak durduruldu. Aracı sipariş veren kullanıcılar, teslim almak için sorunun çözülmesini bekliyor.

Daha önce Norveç'teki sürücü kurslarında yasaklanan Tesla​ araçlara, bu kez de Avustralya​ hükümetinden engel geldi. Teslarati.com sitesinin haberine göre şirket, ülkedeki müşterilerine gönderdiği bir duyuru maili ile yenilenen Model 3​ Highland modelinin teslimatlarını duraklattığını açıkladı.

AVUSTRALYA​'DA TESLAMODEL 3​'E YASAK

Tesla​'dan yapılan açıklamada, "Bu duraklama, ilgili yetkililerle yakın iş birliği içinde çalıştığımız teknik uyumluluk meselesiyle ilgilidir" denildi. Sorunun kısa süre içinde düzeltilerek, teslimatlara önümüzdeki haftalarda devam edilmesinin planlandığı bilgisi de aktarıldı.

Bahsedilen "teknik uyumluluk sorunu" tam olarak detaylandırılmasa da, Model 3​'te çocuklar için araba koltuklarını sabitlemek amacıyla kullanılan üst bağlantı noktasıyla ilgili olabileceği belirtiliyor.

Model 3​ Highland'ın normalde Avustralya​ Tasarım Kurallarına (ADR) uygun olarak bir üst bağlantı noktasına sahip olduğu, ancak dayanak noktası ile ilgili bir tasarım sorunu yaşandığı ve bunun da çözülmeden aracın Avustralya​'da satışa sunulamayacağı vurgulanıyor.

Bir grup Model 3​ Highland aracının yakın zamanda, şarj edilmiş olarak sahiplerine teslim edilmek üzere Avustralya​'nın Sidney kentindeki teslimat merkezine getirildiği bildirildi. Ancak sipariş vermiş olan kullanıcıların bir müddet daha beklemek zorunda kalacakları ifade edildi.

NORVEÇ'TE DE YASAKLANMIŞTI

Norveç'teki bazı sürücü kursları, Tesla​'nın dönüş sinyali çubuğunu kaldırarak, sinyal verme özelliğinin direksiyon simidindeki basınca duyarlı düğmelerle yapılmasını sağlayan bir değişiklik nedeniyle arabaları kullanmama kararı almıştı.

Norveçli sürücü kursu sahipleri, bu değişikliğin öğrenciler için riskli olabileceğini savunuyor. Harstad Trafik Okulu'nun yöneticisi Jåhn Hansen Øyen, Tesla​'nın Model 3​'ünü test ettikten sonra, döner kavşaklarda dönüş sinyalinin zor kullanıldığını ve öğrencilerin bu nedenle sürüş sınavlarını geçmekte zorlanabileceklerini belirtti.

Kaynak: Teslarati
Sonraki Haber Yükleniyor...