Tgrt Haber

BAE astronotu uzaydan Mekke ve Medine'yi görüntüledi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Independent Türkçe
25 Nisan 2023 11:59 - Güncelleme : 25 Nisan 2023 12:00
BAE astronotu uzaydan Mekke ve Medine'yi görüntüledi

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan Birleşik Arap Emirlikleri astronotu Sultan Neyadi, İslam'ın kutsal simgeleri Mekke ve Medine'yi uzaydan görüntüledi.

Uluslararası Uzay İstasyonu​'nda (UUİ) çalışan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) astronotu Sultan Neyadi, İslam'ın kutsal simgelerini uzaydan görüntülediği videoyu Twitter hesabından paylaştı.

Independent Türkçe'nin haberine göre, Kadir Gecesi'nde kaydedilen videoda, Hz. Muhammed'in doğduğu Mekke​'nin ve vefat ettiği Medine​'nin uzaydan görünüşü sergileniyor. Mescid-i Haram'ı ve müslümanların kıblesi Kâbe-i Şerif'i çevreleyen ışıklar da gözler önüne seriliyor.

GÖRÜNTÜLERİ SUUDİ ARABİSTAN KRALLIĞI'NA ATFETTİ

BAE astronotu Sultan Neyadi, Ramazan Bayramı öncesinde çektiği görüntüleri Suudi Arabistan Krallığı'na ve Suudi saltanat ailesine atfettiğini şu ifadelerle açıkladı:

"Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan… Bu mübarek gecelerde Salman'ın çocuklarına hediye. İki Kutsal Cami'nin ülkesine, vahyin iniş yeri ve mesajın diyarı Suudi Arabistan Krallığına ithafen"

https://twitter.com/Astro_Alneyadi/status/1648014861807263772

3 Mart'tan beri Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çalışan Neyadi, Elon Musk'ın uzay firması SpaceX'in Crew 6 uzay aracında NASA astronotları Stephen Bowen ve Warren Hoburg ile seyahat etmişti. Neyadi uzay istasyonunda 6 ay geçirecek.

Astronot ayrıca Kurban Bayramı'nı da uzayda geçirecek. 28 Nisan'da ise uzay yürüyüşü yaparak, bu görevi gerçekleştiren ilk Arap astronot olma niteliği kazanacak.

Neyadi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda uzay yürüyüşü yapan ilk Arap astronot olarak ülkesini temsil etmekten gurur duyduğunu belirtti. Duygularını şöyle açıkladı:

"NASA astronotu Stephen Bowen ile birlikte uzay yürüyüşü yapan ilk Arap astronot olarak seçilmek büyük bir onur ve sorumluluktur. Johnson Uzay Merkezi'nde kapsamlı bir şekilde eğitim aldığım bu tarihi anı sabırsızlıkla bekliyorum. Ülkemi temsil etmeyi ve benden önceki nesil astronotların başlattığı olağanüstü yolculuğa devam etmeyi dört gözle bekliyorum."

Kaynak: Independent Türkçe

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...