Tgrt Haber

Bakan Uraloğlu'dan Milli Teknoloji Merkezi'ne ziyaret: Türkiye hızlanıyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
10 Eylül 2023 09:16 - Güncelleme : 10 Eylül 2023 09:27
Bakan Uraloğlu'dan Milli Teknoloji Merkezi'ne ziyaret: Türkiye hızlanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ni ziyaret etti.

Ulaştırma ve Altyapı BakanıAbdulkadir Uraloğlu, Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ni ziyaret etti. Bakan Uraloğlu'na Türkiye'nin ilk milli SİHA/İHA sistemlerini, ilk milli insansız savaş uçağımız Bayraktar Kızılelma​'yı, ülkenin ilk uçan arabası Cezeri'yi, Akıncı’yı ve nice projeleri geliştiren Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar eşlik etti.

'TÜRKİYE HIZLANIYOR' ETİKETİYLE PAYLAŞTI

Bakan Abdulkadir Uraloğlu sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin paylaşım yaptı. Paylaşımında, "Türkiye Hızlanıyor" etiketini kullanan Uraloğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Milli Teknoloji Hamlesi idealiyle çıktıkları yolda, başta Türkiye'nin ilk milli S/İHA sistemlerini, ilk milli insansız savaş uçağımız Bayraktar Kızılelma'yı, ülkenin ilk uçan arabası Cezeri'yi, Akıncı’yı ve nice projeleri geliştiren Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar'ı ziyaret ettik. Kendilerine ve değerli ekibine misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum"

KANAL İSTANBUL PROJESİNDE SON DURUM

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı bir televizyon programında Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu. Çalışmaların devam ettiğini belirtirken Bakan Uraloğlu, "Boğaz iki yönlü gemi trafiği için çok emniyetli değil. Mühendislik hesabı bu, ihtiyaç var' dedi.

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesiyle ilgili olarak da konuşan Bakan Uraloğlu, "Ankara-İstanbul arası 80 dakika olacak. Haydarpaşa’ya kadar gelecek. Yapımına başlanması ile 5 yıl içinde bitecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...