Tgrt Haber

Bayraktar Akıncı bir testi daha geçti, hedefi yerle bir etti

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
14 Haziran 2023 22:05 - Güncelleme : 14 Haziran 2023 22:35

Türk savunma sanayi projelerinin arasında testleri ve üretimi süren Bayraktar Akıncı TİHA, HGK-82 Atış Testi'ni başarıyla geçerek hedefi tam isabetle vurdu.

Yerli ve milli teknoloji hamlesi kapsamında geliştirilen Akıncı TİHA’dan sevindiren haber geldi. BAYKAR tarafından üretilen Akıncı TİHA​, HKG-82 Atış Testi'ni başarıyla tamamladı. Akıncı TİHA, hedefi tam isabetle vurdu. Baykar'ın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, teste ilişkin görüntülere yer verildi.

Bayraktar Akıncı bir testi daha geçti, hedefi yerle bir etti

TAM İSABETLE VURDU

Özgün olarak geliştirilen Bayraktar Akıncı TİHA, bir testi daha geçti. Akıncı TİHA, HGK-82 Atış Testi'nde hedefi tam isabetle vurdu.

Bayraktar Akıncı bir testi daha geçti, hedefi yerle bir etti

AKINCI TİHA

Akıncı ya da daha çok bilinen adıyla Akıncı TİHA, yüksek irtifa uzun dayanıklılık sınıfında üretilmiş olan bir taarruzi insansız hava aracıdır. Yerli üretim​ olan Akıncı TİHA, ilk kez 2019 yılında havalanmış ve 2021 yılının Ağustos ayında Türk Silahlı Kuvvetleri​ envanterine girmiştir.

Akıncı TİHA’nın kullandığı L-UMTAS, Kanatlı Güdüm Kiti (KGK)-MK-82, MAM-C, MAM-L, SOM-A, MK-81, MK-82, MK-83, Gökdoğan, Bozdoğan, Bozok, Cirit gibi tüm bombalar, mühimmatlar ve füzeler de yerli üretimdir.

https://twitter.com/BaykarTech/status/1669051730992979972

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...