Tgrt Haber

Selçuk Bayraktar duyurdu: Türkiye’nin göz bebeği KIZILELMA yine tarihi başarıya imza attı! 

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
08 Haziran 2023 06:21 - Güncelleme : 08 Haziran 2023 07:43

Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar KIZILELMA’dan yeni görüntüler ve tarihi başarı geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Selçuk Bayraktar KIZILELMA’nın orta irtifa sistem tanımlama testinin başarıyla tamamlandığını ifade etti. 

Türkiye savunma sanayiindeki hamleleri ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Yurt dışındaki basının yakından takip ettiği bu hamleler ayrıca ülkemizin dışa bağımlılığını azaltma yönünde oldukça büyük öneme sahip. Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar KIZILELMA hava-yer görevleri ve yapay zeka ile ülkemizin önemli bir gücü olacak. Düşük radar kesiti sayesinde sahip olacağı düşük görünürlük ile denizaşırı görevlerde kritik görevler alması beklenen KIZILELMA akıllı filo otonomisi ile görev yapabilecek.

KRİTİK TESTİ YİNE BAŞARIYLA TAMAMLADI

Gözlerin çevrildiği Bayraktar KIZILELMA​ yine bir testi daha başarıyla geçti. Orta irtifada başarıyla sonuca ulaşanKIZILELMA’nın yeni gelen görüntüleri nefesleri kesti. Söz konusu teste ilişkin Selçuk Bayraktar görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Bayraktar paylaşımını hem Türkçe hem İngilizce yaptı.

https://twitter.com/Selcuk/status/1666538112288272384

SENEYE SERİ ÜRETİMDE OLACAK

Bayraktar KIZILELMA ve Bayraktar AKINCI​ ilk olarak Çorlu’daki test sırasında 24 Nisan 2023’te yakın kol uçuşu gerçekleştirdi. Bayraktar KIZILELMA’nın seri üretimine 2024 yılında, TCG Anadolu’dan uçuş testlerine ise 2025 yılında başlaması hedefleniyor.

İstanbul semalarındaki gösteride büyük beğeni toplayan KIZILELMA dünya havacılık tarihinde bir ilk olan yakın kol uçuşunu ise 27 Nisan-1 Mayıs’ta Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te de izlendi. TEKNOFEST​ kapsamında 1 Mayıs’ta F-16 savaş jeti, SOLOTÜRK ve F5 jet uçaklarından oluşan Türk Yıldızları ilk defa filo konseptiyle uçtu. 

Selçuk Bayraktar duyurdu: Türkiye’nin göz bebeği KIZILELMA yine tarihi başarıya imza attı! 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ronai 8 Haziran 2023 07:46

Kiliç

Sonraki Haber Yükleniyor...