Tgrt Haber

Bayraktar Kızılelma son testinde de tam not aldı 

20 Nisan 2023 19:28 - Güncelleme : 20 Nisan 2023 19:50

Baykar tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, 8. uçuş testini başarıyla tamamladı. Manevra testine giren Kızılelma 630 km/sa hızda başarılı bir sınav verdi. 

Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayide attığı adımlardan biri olan Bayraktar Kızılelma​'nın test uçuşları devam ediyor. Baykar​ Teknoloji Lideri ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar​, Kızılelma havadayken paylaşımı yaparken test uçuşları hakkında detaylı bilgiler geldi.  

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından KIZILELMA, 8. Uçuş Testini de başarıyla tamamladığını açıkladı. Bayraktar, “8. Uçuş Testini de başarıyla tamamladı. Pistin üzerinde alçak irtifada 630 km/sa hızda test manevralarını gerçekleştirdi" ifadelerini kullandı. 

https://twitter.com/Selcuk/status/1649081350039764993

TESTLERİN ARDINDAN ENVANTERE KATILACAK 

İHA ve SİHA'dan sonra dünya çapında büyük ilgi gören Kızılelma'nın, yapılacak testlerin ardından envantere katılması bekleniyor. 

Türkiye, savunma sanayi alanında hızlı çalışmalarla dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Savunma sanayinde yüzde 80 yerliliğe ulaşan Türkiye, İHA, SİHA, İDA, uçak gemisi, yerli insansız savaş uçağı Kızılelma gibi güçlü atılımlarını sürdürüyor. 

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...