Tgrt Haber

Beklenen oldu... Steam desteği iki Windows işletim sistemi için sona erdi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Neowin.net
02 Ocak 2024 10:00 - Güncelleme : 02 Ocak 2024 10:01
Beklenen oldu... Steam desteği iki Windows işletim sistemi için sona erdi

Valve'nin oyun platformu Steam, söz verdiği gibi Microsoft'un iki eski işletim sistemi için desteğini sona erdirdi. Windows 7'nin yanı sıra Windows 8 kullanıcıları artık Steam'i bilgisayarlarında kullanamayacak.

Steam​, uzun yıllardır Microsoft'un eskiden yeniye tüm işletim sistemlerine destek veriyordu. Elbette XP buna dahil değil ancak; Windows​ 7 ile Windows 8 2024'e kadar Steam tarafından desteklendi.

Yeni yıla girilmesiyle birlikte ne yazık ki artan gereksinimler kapsamında Steam, artık hem Windows 7​ hem de Windows 8 bilgisayarlarda çalışamayacak. Desteği sona eren uygulamayı kullanabilmek için en az Windows 10​'a yükseltilmesinde fayda var. 

STEAM, WİNDOWS 10'UN ALT SÜRÜMLERİNDE ÇALIŞMAYACAK

Daha önce Ocak ayını işaret ederek desteğini sona erdireceğini açıklayan Steam, konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

“1 Ocak 2024 itibarıyla Steam, Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sistemlerini resmî olarak desteklemeyi bıraktı. Bu, verilen tarihten itibaren istemcinin bu Windows sürümlerinde çalışmayacağı anlamına geliyor. Kullanıcıların Steam’i kullanmaya ve Steam üzerinden satın aldıkları oyunları oynamaya devam etmeleri için daha yeni bir Windows sürümüne yükseltme yapmaları gerekecek. Steam’de yer alan temel özellikler, Windows’un eski sürümlerinde artık çalışmayan Google Chrome’un bütünleşik sürümünü gerektirdiğinden, bu değişiklik gereklidir. Ayrıca platformun gelecek sürümleri yalnızca Windows 10 ve üstü sürümlerde yer alan Windows özellik ve güvenlik güncellemelerini gerektirecek.''

Kaynak: Neowin.net
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...