Tgrt Haber

Oyunculara kötü haber: Steam hangi bilgisayarlarda çalışmayacağını açıkladı

18 Aralık 2023 11:15 - Güncelleme : 18 Aralık 2023 11:16
Oyunculara kötü haber: Steam hangi bilgisayarlarda çalışmayacağını açıkladı

Windows 7, 8 veya 8.1 kullanıyorsanız artık Steam üzerinden oyun oynayamayacaksınız. Valve bu sürümleri desteklemeyi bırakacağı tarihi açıkladı.

Steam​, TL'yi kaldırıp dolar​ ile satışa başlayarak Türkiye'deki milyonlarca kullanıcısını hayal kırıklığına uğratmıştı. Şimdi de dünya genelindeki birçok kullanıcısının hoşuna gitmeyebileceği bir kararıyla gündeme geldi.

Valve​'ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Steam, 1 Ocak 2024'ten itibaren bazı Windows​ sürümlerinde çalışmayı durduracak. Listede Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 bulunuyor. Bu sürümlerden birinin yüklü olduğu bilgisayarlarda Steam güncellenmeyecek ve çalışmayacak.

"YENİ SÜRÜME GEÇİN" ÇAĞRISI

Valve yaptığı açıklamada, kullanıcıların Steam'i kullanmaya ve Steam üzerinden satın aldıkları oyunları oynamaya devam etmeleri için daha yeni bir Windows sürümüne yükseltme yapmaları gerekeceğini belirtti.

Bu kararı alma sebebini ise, "Steam'de yer alan temel özellikler, Windows'un eski sürümlerinde artık çalışmayan Google Chrome'un bütünleşik sürümünü gerektirdiğinden, bu değişiklik gereklidir." ifadeleriyle açıkladı. Peki 1 Ocak'tan sonra ne olacak?

Steam'in gelecek sürümleri yalnızca Windows 10 ve üstü sürümlerde yer alan Windows özellik ve güvenlik güncellemelerini gerektirecek. Yani PC'nizi Windows 10 veya Windows 11'e yükseltmeniz gerekiyor. Valve ayrıca, "Her ne kadar destek 2024'e kadar bitmeyecek olsa da, Windows 7/8/8.1 kullanıcılarının mümkün olan en kısa sürede yükseltme yapmalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

MICROSOFT DA DESTEĞİ KESTİ

Microsoft, güvenlik güncellemelerini ve teknik desteği Windows 7 için Ocak 2020'de, Windows 8.1 içinse Ocak 2023'te kesti. Valve, bu işletim sistemine sahip bilgisayarların internete bağlıyken kötü amaçlı yazılımlara ve yaması çıkmayacak diğer açıklara gebe olduğunu belirtti. Olası kötü amaçlı yazılımların bilgisayarın, Steam'in ve oyunların kötü çalışmasına veya çökmesine neden olacabileceğini hatırlattı.

Kaynak: Valve
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...