Tgrt Haber

Bi’ o kalmıştı: TikTok, kendi yapay zekası ‘Tako’yu geliştirdi! Peki ne işe yarayacak?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
26 May 2023 08:52 - Güncelleme : 26 May 2023 08:56
Bi’ o kalmıştı: TikTok, kendi yapay zekası ‘Tako’yu geliştirdi! Peki ne işe yarayacak?

Yapay zekanın kullanım alanı giderek artarken buna TikTok’ta eklendi. Çinli şirket, ‘Tako’ isimli sohbet robotu üzerine çalışmaya başladı ve bunu sınırlı sayıda kullanıcıda test etti.

Yapay zekanın giderek artan popülaritesi, artık hayatımızın birçok bölümünde varlığını hissettirmeye başladı. İnternet tarayıcıları ve arama motorlarında yapay zekayı görürken, şaşırılmadık şekilde sosyal medya uygulamaları için de sohbet robotları geliştirilmeye başlandı.

Sosyal medyada yapay zeka​ devri ilk olarak Snapchat​ ile başladı. Kendi yapay zekası MyAI’i piyasaya süren ChatGPT​, kullanıcılarına yepyeni bir deneyim sundu. Çok geçmeden video platformu TikTok’ta, kendi yapay zeka sohbet robotu ‘Tako’ için kolları sıvadı.

TİKTOK’TA YAPAY ZEKA DÖNEMİ: TAKO GELİYOR

Tako sohbet robotunun ilk görüntüleri The Verge isimli kaynak tarafından paylaşıldı.

TikTok​, kullanıcılarla kısa videolar hakkında sohbet edebilen ve içerik keşfetmelerine yardımcı olan Tako adlı bir yapay zeka sohbet robotunu test ediyor. Bot şu anda sadece ABD'de belirli kullanıcılara sunuluyor ve TikTok'un resmi hesabından paylaşılan bir video ile duyuruldu.

Bi’ o kalmıştı: TikTok, kendi yapay zekası ‘Tako’yu geliştirdi! Peki ne işe yarayacak?

Tako, TikTok'un videolarını izleyen ve yorum yapan bir karakter olarak tasarlandı. Botun adı, Japonca'da "ahtapot" anlamına geliyor ve botun sekiz kolu var. Tako’nun, çok çeşitli sorguları cevaplayabildiği ve kullanıcıların ilgi alanlarına göre videolar önerebildiği görülüyor.

TikTok'un Tako'ya güç sağlamak için hangi yapay zeka modelini kullandığı belli değil. Ancak botun doğal dil işleme (NLP) yetenekleri oldukça gelişmiş görünüyor. Bot, hem yazılı hem de sesli mesajlara cevap verirken, aynı zamanda kullanıcıların duygularını da anlayabiliyor.

TikTok'un Tako ile amacı, kullanıcıların platformda daha fazla vakit geçirmelerini ve daha fazla etkileşimde bulunmalarını sağlamak olabilir. Ayrıca bot, TikTok'un yapay zeka alanındaki çalışmalarını da gösteriyor. TikTok, geçtiğimiz yıl ByteDance'in yapay zeka laboratuvarı olan ByteDance AI Lab'i bünyesine katmıştı.

Son olarak Tako'nun ne kadar süre daha test edileceği ve ne zaman tüm kullanıcılara sunulacağı ise belirsizliğini koruyor.  Ancak botun ilgi çekici ve eğlenceli bir deneyim sunduğunu söylemek mümkün.

Kaynak: 9to5mac
Derleme: Okan Güleş/tgrthaber.com.tr

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...