Tgrt Haber

Bilim adamları bu işe de el attı... Uyku problemi olanlar için 'Akıllı Pijama' geliştiriliyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
15 Ağustos 2023 12:29 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 12:35
Bilim adamları bu işe de el attı... Uyku problemi olanlar için 'Akıllı Pijama' geliştiriliyor

Bilim adamları, uykuya dalma ya da benzeri nedenlerden dolayı problem yaşayanlar için akıllı pijama geliştiriyor. Peki bu pijama ne işe yarayacak, neler yapabilecek?

Günlük hayatta uykuya dalmayla ilgili milyonlarca insan sorun yaşıyor. Bilim insanları​ ise bu sorunu çözmek için kolları sıvadı. Son gelişmelere göre uyku​ sorununu çözmek için akıllı pijama projesi üzerine çalışmalar başladı. 

Uyku, sağlığımız ve zindeliğimiz için çok önemli bir faktördür. Ancak pek çok insan uyku kalitesinden memnun değil. Uykusuzluk​, stres, ağrı, horlama gibi sorunlar uyku bozukluklarına yol açabilir. Bu sorunları çözmek için bilim adamları akıllı pijamalar geliştiriyor.

UYKU SORUNU İÇİN 'AKILLI PİJAMA' ÇÖZÜMÜ

Bilim insanlarının geliştirdiği akıllı pijamalar, vücut ısısı, nabız, solunum, hareket gibi uyku parametrelerini ölçen sensörler içeriyor. Bu sensörler, uyku evrelerini takip ederek uyku kalitesini artırmak için akıllı yastık, yorgan veya ısıtıcı gibi cihazlarla iletişim kuruyor.

Öte yandan bu pijamalar uyku veren müzik, meditasyon veya hikaye gibi sesli içerikler sunuyor. Akıllı pijamaların amacı, kullanıcıların daha rahat, derin ve verimli bir uyku çekmelerini sağlamak.

Akıllı pijamalar henüz piyasaya çıkmadı ancak yakın gelecekte uyku endüstrisinde devrim yaratabilir. Uyku bozuklukları yaşayan veya daha iyi bir uyku arayan herkes için akıllı pijamalar ideal bir seçenek olabilir. Akıllı pijamalar sayesinde uykunun kalitesi ve miktarı artacak, böylece sağlığımız ve mutluluğumuz da iyileşecek.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...