Tgrt Haber

Bing Chat'in yüzüne renk geldi: İşte yeni adı ve logosu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
16 Kasım 2023 13:13 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 13:13
Bing Chat'in yüzüne renk geldi: İşte yeni adı ve logosu

Microsoft, yapay zeka destekli "asistan" uygulamalarını 'Copilot' markası altında topluyor. Son olarak, ChatGPT-4 tarafından desteklenen Bing Chat hizmeti de kervana katıldı.

Teknoloji devi Microsoft​, yapay zeka​ destekli sohbet robotu Bing Chat için önemli bir değişiklik yaptı. Artık hem kurumsal (enterprise) hem de bireysel kullanıcılar için 'Copilot' ismiyle hizmet verecek. Logosu da güncellendi.

BING CHAT, 'COPILOT' OLDU

Microsoft​ ile OpenAI​ arasındaki iş birliği anlaşmasının meyvesi olan Bing Chat, bu yılın başlarında piyasaya sürüldü. OpenAI​'nin piyasadaki en gelişmiş yapay zeka​ dil modeli olan GPT-4 ile çalışıyor. Kullanıcılar Bing Chat ile konuşarak, merak ettiği sorulara daha hızlı ve kapsamlı cevaplar bulabiliyor.

Bing Chat'in yüzüne renk geldi: İşte yeni adı ve logosu

Copilot​ ise Windows 11 kullanıcılarına ve Microsoft​ 365 uygulamalarına özel olarak geliştirilen bir yapay zeka​ asistanı ve esasen 'Bing Chat' ile aynı mantıkla çalışıyor.

Microsoft​'un iletişim direktörü Caitlin Roulston, TechCrunch sitesine verdiği demeçte, "Bing Chat Enterprise'yi 'Copilot' olarak yeniden adlandırmak, tüketici ve ticari müşteriler için birleşik bir Copilot​ deneyimi sunma vizyonumuzun bir parçasıdır." açıklamasında bulundu.

TİCARİ MÜŞTERİLERE VERİ KORUMASI

Bununla birlikte Microsoft​'un yenilikleri sadece isim değil. 1 Aralık'tan itibaren, Bing'de kurumsal bir hesapla oturum açan kullanıcılar, Copilot​ kullanırken "ticari veri koruması" avantajından yararlanacaklar. Yani Microsoft​ bu verileri kaydetmeyecek ve yapay zeka​ modellerini eğitmek için kullanmayacak.

ÜCRETSİZ ERİŞİLEBİLİYOR

Microsoft​, ücretsiz Copilot​ uygulamasını Bing ve Windows kullanıcılarına sundu. Microsoft​ 365 için Copilot​ ise ücretli bir seçenek. Kullanıcılar copilot​.microsoft.com adresine giderek yapay zeka​ sohbet botunu kullanmaya başlayabilir.

Webrazzi'nin haberine göre, MacBook kullanıcıları da Microsoft​ Edge veya Chrome tarayıcıları üzerinden Copilot​'a erişebiliyor.

Kaynak: TechCrunch
Sonraki Haber Yükleniyor...