Tgrt Haber

BMW'nin kablosuz şarj teknolojisi, iPhone 15'i bozuyor: İşte ilginç sebebi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: macrumors
02 Ekim 2023 14:36 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 14:45
BMW'nin kablosuz şarj teknolojisi, iPhone 15'i bozuyor: İşte ilginç sebebi

Apple'ın yeni iPhone 15 serisinin sorunları bitmek bilmiyor. Bu kez de kablosuz şarj teknolojisine sahip BMV marka otomobillerin, telefonu bozduğu ortaya çıktı.

iPhone 15​, piyasaya çıktığı tarihten itibaren gündemden bir kez olsun düşmedi. Avantajlarının yanı sıra dezavantajlarıyla da gündeme gelen bu telefonlarda henüz ilk aydan pek çok sorun tespit edildi. 

Her ne kadar sorunların çoğu yazılımsal olsa da, bu kez de iPhone 15'in BMW​ otomobillerde yaşadığı kablosuz şarj kullanıcıları çileden çıkardı. Peki ne oldu?

İPHONE 15 VE BMW ARASINDA KABLOSUZ ŞARJ SORUNU

Macrumors'un haberine göre BWM sahipleri, iPhone 15’i araçlarının kablosuz şarj pediyle şarj ettikten sonra NFC çipinin artık çalışmadığından şikayetçi. Söz konusu sorunu yaşayan kullanıcılar, iPhone’un beyaz ekranda kurtarma moduna girdiğini, cihaz yeniden başlatıldıktan sonra NFC çipinin işlevini kaybettiğini bildirdi.

BMW'nin kablosuz şarj teknolojisi, iPhone 15'i bozuyor: İşte ilginç sebebi

Diğer desteklenen modellerde olduğu gibi iPhone'da yer alan NFC çipi de, Apple Pay ve dijital araba anahtarı gibi özelliklere güç sağlıyor. Etkilenen kullanıcılar, Cüzdan uygulamasında Apple Pay’inkurulamadığına ilişkin hata mesajıyla karşılaşıyor. Öyle ki bazı kullanıcılar Apple’ın NFC çipi arızalı iPhone’lara değişim işlemi uyguladığını söylüyor. Ancak, Apple bu sorunun tekrar yaşanmayacağının garantisini de ne yazık ki vermiyor.

Son olarak yaşanan bu soruna karşılık firmadan resmi bir açıklama gelmediğini de belirtelim. iPhone 15 bu kadar sorunla gündeme gelirken, yine de satın almak ister miydiniz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: macrumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...