Tgrt Haber

Call of Duty'de hilecilere geçit yok: Yapay zeka binlerce oyuncuyu engelledi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
24 Aralık 2023 15:20 - Güncelleme : 24 Aralık 2023 15:21
Call of Duty'de hilecilere geçit yok: Yapay zeka binlerce oyuncuyu engelledi

Aksiyon oyunu Call of Duty için geliştirilen yapay zeka aracı Ricochet, aktif edildiği andan bu yana hile yapan binlerce oyuncuyu engelledi.

Popüler oyunlar arasında yer alan Call of Duty​ için Modern Warfare Ⅲ 2023 versiyonu 10 Kasım'da çıkış yaptı. Kısa sürede geniş kullanıcı kitlesine ulaşan oyun, sunduğu aksiyon sahneleriyle heyecanı dorukları çıkardı.

Bununla birlikte oyunun geliştiricisi, Call of Duty Modern Warfare Ⅲ 2023 için yeni bir yapay zeka aracı geliştirdi. Ricochet adı verilen bu araç, oyunda hile​ yapanlara tabiri caizse göz açtırmadı.

RİCOCHET, 23 BİN HESABI ENGELLEDİ

Oyunun geliştiricisi  Sledgehammer Games, "Call of Duty: Modern Warfare Ⅲ 2023" piyasaya sürüldükten sonra hile olgusunun önemli ölçüde arttığını, bu nedenle şirketin Ricochet adı verilen bir tür yapay zeka hile önleme sistemi gibi daha sıkı önlemler aldığını söyledi. 

Öyle ki, 12 Kasım tarihinden bu yana Call of Duty'de 23.000'den fazla hile yapan hesap yapay zeka tarafından tespit edilerek engellendi. Ayrıca bu araç yılbaşında da aktif olarak çalışacak.

Her ne kadar yapay zekanın gücü ile hilecilerin önüne geçilse de, bazı masum kullanıcılar da bu sistemin kurbanı oldu. Oyunun forum sayfalarında herhangi bir kural ihlal etmeyen oyuncuların bile, direkt olarak engellendiğini ortaya koyan raporlar var. Oyuncular özellikle hile yapmayanlar engellenmesinin önüne geçecek bir çözüm bekliyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...