Tgrt Haber

"Çeyizime aldım" klişesine son: Amazon yapay zeka ile ürün yorumlarını özetleyecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Amazon.com
16 Ağustos 2023 11:20 - Güncelleme : 16 Ağustos 2023 11:30
"Çeyizime aldım" klişesine son: Amazon yapay zeka ile ürün yorumlarını özetleyecek

E-ticaret devi Amazon, müşteri yorumlarının özetini çıkaracağı yapay zeka aracını kullanıma sundu. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar, aradıkları ürünle ilgili olumlu ya da olumsuz yorumlara kolaylıkla ulaşabilecek.

Dünyanın en büyük e-ticaret şirketi Amazon​, bir ürün hakkında yapılmış yorumların kısa bir özetini çıkaracak olan yeni yapay zeka​ teknolojisini piyasaya sürdü. Birkaç ay süren test aşamasının ardından, bu özellik şu an belirli ABD müşterileri için kullanılabilir durumda.

Amazon'un devreye aldığı yeni sistem, müşterilerin bir ürünün kendileri için doğru olup olmadığını hızlıca belirlemelerine yardımcı olmak için yazılı incelemelerde sıklıkla bahsedilen ürün özelliklerini vurgulayan kısa bir paragraf oluşturacak.

Örneğin, bir ürünü satın almadan önce, kullanımının kolay olup olmadığı hakkında bilgi edinmek isteyen isteyen bir kullanıcı, inceleme vurgularının altındaki ürün özelliğine dokunarak "Kullanım Kolaylığı" konusundan bahseden müşteri incelemelerini kolayca görüntüleyebilecek.

Benzer şekilde, bir elbise​ veya ayakkabı bakıyorsanız, inceleme bölümündeki "70 Beden" veya "36 Numara" gibi seçeneklere dokunarak, ürünü daha önce satın almış kişilerin kullanıcı deneyimlerini inceleyebileceksiniz.

'ALAKASIZ YORUM' ÇİLESİ BİTİYOR

Amazon'un yapay zeka destekli özelliği aynı zamanda e-ticaret platformlarının başlıca sorunları arasında olan 'alaksız yorum' çilesini de bitirecek. Bazı müşteriler, ürün incelemelerinde kullanıcı deneyimlerinden ziyade sadece neden bu ürünü aldıklarını açıklayan kısa cümleler yazabiliyorlar.

Haliyle bunun gibi yüzlerce alaksız yorumun arasında, ürünün kullanımının kolay olup olmadığıyla ilgili ve olumlu ya da olumsuz yanlarını anlatan incelemeleri bulması zorlaşıyor.

Amazon'un yeni yapay zekası ise bu tür cümleleri göz ardı ederek, yalnızca ilgili ürüne dair incelemeleri özetleyeceği için, kullanıcıların aradıkları bilgilere erişimi daha kolay hale gelecek. Firma yeni özelliğini Amazon mobil uygulaması üzerinden Amerikalı kullanıcılarının hizmetine sundu, diğer ülkelerde ne zaman devreye alınacağını ise açıklamadı.

Kaynak: Amazon.com

Derleyen: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Amazon.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...