Tgrt Haber

Kurye yalanına inanan Amazon, müşteriye öyle bir şey yaptı ki! 1 hafta evi kilitlendi

15 Haziran 2023 12:18 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 15:27
Kurye yalanına inanan Amazon, müşteriye öyle bir şey yaptı ki! 1 hafta evi kilitlendi

Amazon, kargo görevlisinin ırkçılığa uğradığını iddia etmesi üzerine müşterinin akıllı ev sistemini uzaktan kullanıma kapattı. Müşteri ışıklarını bile açamaz hale geldi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde eşi benzerine pek rastlanmayacak sıradışı bir olay yaşandı. FOX tarafından paylaşılan habere göre, Amazon​ bir müşterisinin akıllı ev cihazlarını uzaktan kullanıma kapattı. Altında yatan sebep ise müşterinin Amazon kuryesine ırkçılık​ yaptığı iddiasıydı.

Brand Jackson isimli talihsiz müşteri başından geçenleri "İstenmeyen Yıkım Hikayesi: Amazon'suz Bir Haftam" başlıklı bir makalede anlattı.

Edinilen bilgiye göre bir Amazon kuryesi, Brand Jackson'un evine teslimat için gittiği sırada Jackson'un kendisine ırkçı davranışlarda bulunduğunu ve hakaret ettiğini öne sürdü.

Kurye bununla da kalmayıp durumu Amazon yönetimine bildirdi. E-ticaret şirketi ise iddiaları doğrulamaya bile gerek duymadan Brand Jackson'un akıllı ev ürünlerini kullanıma kapattı. Jackson, Medium'da yayınladığı makalede 25 Mayıs'tan 31 Mayıs'a kadar yani yaklaşık 1 hafta boyunca evinin ışıklarını bile açamadığını belirtti.

İŞİN ASLI SONRADAN ANLAŞILDI

Jackson akıllı ev sistemi kullanılamaz hale gelince ilk başta bir hack saldırısına uğradığını düşündüğünü aktardı. Bunun üzerine Amazon müşteri hizmetleri ile iletişime geçen talihsiz adam, müşteri temsilcisi tarafından teslimat için gelen kuryeye ırkçılık içeren hakaretlerde bulunmakla suçlandığını söyledi.

Kurye yalanına inanan Amazon, müşteriye öyle bir şey yaptı ki! 1 hafta evi kilitlendi

Jackson, evinde dışarıyı kaydeden birden fazla kamera bulunduğunu ve bu kamera kayıtlarını Amazon'a göndererek kuryenin iddialarının gerçeği yansıtmadığını ispatlayabildiğiniifade etti. Bu gelişme üzerine akıllı ev sistemleri tekrar kullanıma açıldı.

AMAZON OLAYI DOĞRULADI

Amazon sözcüsü Simone Griffin konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Müşterilere harika bir deneyim sunmak için çok çalışıyoruz ve aynı zamanda Amazon paketlerini teslim eden sürücülerin kendilerini güvende hissetmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu olayda, araştırmamız sonucunda müşterinin uygunsuz davranmadığını öğrendik ve benzer bir durumun tekrar yaşanmasını önlemenin yollarını ararken endişeleri gidermek için doğrudan müşteriyle birlikte çalışıyoruz."

Kaynak: FOX, Derleyen: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: FOX

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...