Tgrt Haber

ChatGPT çağ atladı: Artık internetteki bilgilere gerçek zamanlı erişebiliyor

14 May 2023 16:12 - Güncelleme : 14 May 2023 16:16
ChatGPT çağ atladı: Artık internetteki bilgilere gerçek zamanlı erişebiliyor

OpenAI, ChatGPT Plus kullanıcıları için "Web'de Gezinme" ve "Eklentiler" desteğini duyurdu. Sohbet robotu artık internetteki güncel bilgilere gerçek zamanlı olarak erişim sağlayabilecek. Birbirinden farklı eklentileriyle de farklı amaçlara hizmet edebilir hale gelecek.

OpenAI​'nin yapay zekasohbet robotuChatGPT​'nin büyük bir sorunu bulunuyor: Sadece 2021'in sonuna kadarki bilgilere erişebildiği için bu tarihten sonra gerçekleşmiş olaylar hakkında sınırlı bilgiye sahip ve bu nedenle güncel gelişmelerle ilgili soruları cevaplamada pek başarılı değil.

Kullanıcıların şikayet ettiği bu problem çözüme kavuştu. Geliştirici firma OpenAI, ChatGPT Plus'a "Web'de Gezinme" ve "Eklenti" özelliklerini ekledi. Ancak ücretsiz kullanıcıların erişimine açık değil.

CHATGPT EKLENTİLERİ NE İŞE YARAR?

ChatGPT eklentileri, sohbet robotunun işlevselliğini artırmak için geliştirilmiş özel araçlardır. Örneğin yemek ve seyahat ile ilgili bir eklentiyi robota bağlayarak yeni yemek tarifleri ve seyahat önerileri edinebilir, liste yapabilir; sporla ilgili bir eklenti kurarak da sevdiğiniz futbol takımlarını anlık takip edebilirsiniz.

https://twitter.com/OpenAI/status/1657128759659745280

Şu anda Expedia, FiscalNote, Instacart, KAYAK, Klarna, Milo, OpenTable, Shopify, Slack, Speak, Wolfram ve Zapier gibi üçüncü taraf şirketlerin oluşturduğu eklentiler kullanılabiliyor. Bunların sayısı ilerleyen süreçte daha da artacaktır.

ARTIK İNTERNETE ERİŞEBİLİYOR

OpenAI'nin yaptığı güncellemeyle ChatGPT internet erişimi kazandı. Google Bard'da ve Bing AI'da olduğu gibi artık sorulan bir soruyu doğrudan internette araştırabilecek, edindiği bilgileri çapraz bir şekilde kontrol edecek, bu sayede kullanıcıya en güncel bilgileri ulaştıracak.

ChatGPT, sorduğunuz bir soruyu internette araştırdığında, yaptığı işlemleri ve konu hakkında bilgi bulmak için izlediği tüm süreçleri gösteren bir çizelge karşınıza çıkacak.

Yeni özellikleri kullanmak için ChatGPT Plus abonesi olmanız gerekiyor. Daha sonra ayarlara girip Beta Özellikleri kısmındaki "Web Browsing" ve "Plugins" seçeneklerini aktif etmeniz yeterli olacaktır.

CHATGPT PLUS NE KADAR?

Bu arada ChatGPT Plus'a aylık 20 dolar verip abone olunabilir. Bu da haberin yazıldığı tarihteki kura göre yaklaşık 400 TL yapıyor.

Kaynak: OpenAI.com

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: OpenAI
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...