Tgrt Haber

Şimdi Google düşünsün: Microsoft'tan yeni 'ChatGPT' hamlesi!

04 May 2023 10:47 - Güncelleme : 04 May 2023 10:51
Şimdi Google düşünsün: Microsoft'tan yeni 'ChatGPT' hamlesi!

Microsoft, Bing tarayıcısına entegre ettiği GPT-4 tabanlı ChatGPT özelliğini genel kullanıma açtı. Kullanıcılar artık bekleme listesine kaydolmaya gerek kalmadan Bing AI'ye erişebilecekler.

Microsoft​ Şubat ayında OpenAI'nin yapay zeka​ sohbet robotu ChatGPT​'yi Bing​'e entegre etti. 'Bing AI' olarak isimlendirilen ChatGPT özelliği şimdiye kadar sınırlı sayıda kullanıcının erişimine açıktı ve bekleme listesine kaydolarak kullanılabiliyordu.

ABD'li teknoloji devi bugün itibarıyla bekleme listesi zorunluluğunu ortadan kaldırdı. Bing AI için 'herkese açık önizleme' sürümünü kullanıma açan Microsoft yetkilileri, GPT-4 tabanlı ChatGPT'nin Bing arama motoru​ ve Edge tarayıcı aracılığıyla kullanılabileceği bilgisini paylaştı.

SOHBET GEÇMİŞİ ARTIK KULLANILABİLİR

ChatGPT'nin en sevilen özelliklerinden bir tanesi, sohbet geçmişini kaydedebiliyor olması. Bu sayede kullanıcılar sohbet robotuyla yaptıkları konuşmaya kaldıkları yerden devam edebiliyorlar. En başından başlamalarına gerek kalmıyor.

Bu özellik şimdiye kadar Bing'deki ChatGPT'de yoktu. Microsoft Bing AI'yi genel kullanıma açmasıyla birlikte sohbet geçmişi özelliğini de yapay zeka sohbet robotuna entegre etti.

Şimdi Google düşünsün: Microsoft'tan yeni 'ChatGPT' hamlesi!

Bu hamlesiyle Microsoft, ücretsiz erişilebilen yapay zeka destekli arama motoru sağlayan ilk şirket olma niteliği kazandı. Konuyla ilgili Microsoft'un Kurumsal Başkan Yardımcısı "Bugün, bu vizyonu ve yetenekleri büyük ölçüde genişleterek dünyanın en büyük yazılım kategorisi olan Arama'yı dönüştürmek için yeni nesil AI destekli Bing ve Edge'e geçiyoruz. Bunu sizlerle aylaşmaktan heyecan duyuyorum." dedi.

Yeni Bing'in özellikleri şu şekilde sıralandı:

  • Sınırlı Önizlemeden Açık Önizleme'ye geçerek ve deneme için bekleme listesini ortadan kaldırarak Bing'i daha fazla kişiye açtık.
  • Yalnızca metin arama ve sohbetten, zengin görüntü/video yanıtlarıyla inanılmaz derecede daha görsel olan ve kısa süre içinde yeni multimodal destekle bir araya geliyor.
  • Tek kullanımlık sohbet/arama oturumlarından, Edge içindeki sohbet geçmişi ve kalıcı sohbetlerle çok oturumlu üretkenlik deneyimlerine geçiş.
  • Geliştiricilerin ve üçüncü tarafların, insanların sorguları üzerinde harekete geçmelerine ve görevleri tamamlamalarına yardımcı olmak adına Bing'in üzerine inşa edebilmeleri için platform yeteneklerini açtık.

Bu arada OpenAI'nin yapay zeka ile metinden görsel üreten DALL-E modeli de Bing'de kullanılabiliyordu. 'Bing Görsel Oluşturucu' bugünden itibaren 100'den fazla dili destekliyor.

Kaynak: Engadget

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Engadget
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...