Tgrt Haber

ChatGPT en çok OpenAI'a yaradı! İşte 1 yılda elde edilen rekor gelir

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
11 Şubat 2024 10:32 - Güncelleme : 11 Şubat 2024 10:40
ChatGPT en çok OpenAI'a yaradı! İşte 1 yılda elde edilen rekor gelir

Son yılların yükselen isimlerinden ChatGPT, arkasındaki OpenAI'in kasasını katladı. İşte son 1 yılda elde edilen gelir.

Hızlı yükselişini sürdüren ChatGPT​, dünyanın dört bir yanında farklı sektörlerde aktif olarak milyonlarca kullanıcı​ kişi tarafından kullanılıyor.

Giderek popülerliği artan ve kullanım alanını genişleten ChatGPT, hem ücretli hem de ücretsiz sürüme sahip. Sonuç olarak her iki durumda da kazanan yine OpenAI​ oldu. Zira son 1 yılda elde edilen gelir​, şirketin kasasını kısa sürede ne kadar doldurduğunu ortaya koyuyor.

CHATGPT, OPENAİ'İN KASASINI DOLDURDU

OpenAI girişimi, Aralık 2023'te yıllık gelirinin 2 milyar doları aştığını duyurdu. Bu girişimin yıllık geliri Ekim 2023'te yaklaşık 1.3 milyar dolardı. Sadece iki ay içinde büyük bir gelir artışı sağlandı. Kasım 2022'de piyasaya sürülen ChatGPT sohbet robotu​, adeta bir devrim yaptı. Her yaştan insan bu yenilikçi teknolojiyi denemek istedi. Aşırı talep nedeniyle Premium üyeliği başlatan OpenAI, yine de ilgiyi azaltamadı.

Fortune 500 şirketlerinin yüzde 92’si ChatGPT kullanırken Google Gemini ve Microsoft CoPilot gibi rakipler henüz ayağını yere basabilmiş değil. OpenAI girişimine 13 milyar dolar yatırım yapan Microsoft’un kendi sohbet robotu bile ChatGPT’nin gerisinde kaldı. OpenAI’nin 2025 yılında yıllık gelirini 4 milyar doların üzerine çıkarması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...