Tgrt Haber

ChatGPT’ye ağzına geleni söyleyen Musk’tan, Google’ın yapay zekasına tebrik

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
07 Aralık 2023 10:20 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 10:22
ChatGPT’ye ağzına geleni söyleyen Musk’tan, Google’ın yapay zekasına tebrik

Google, yapay zeka modeli Gemini’yi gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında tanıttı. ChatGPT’ye rakip olan bu yapay zeka için bir tebrik de Elon Musk’tan geldi.

Teknoloji devleri odak noktasını yavaş yavaş yapay zekaya çevirirken, OpenAI ChatGPT​ ile zirve yarışında önde gidiyor. 

Ancak furyaya katılan şirket sayısı giderek artarken, Elon Musk’ta Grok ile kendi yapay zeka​ modelini piyasaya sürdü. Elbette Musk’tan önce Google​ vardı ve Google şimdi de Bard’ın ardından ikinci modeli olan Gemini’yi tanıttı.

GOOGLE GEMİNİ​, YAPAY ZEKADA DEVRİM YAPACAK

Google’ın aktardığına göre Gemini Ultra'nın performansı, yaygın olarak kullanılan 32 akademik kriterden 30'unda mevcut en son teknolojiyi aşıyor. Gemini Ultra, %90,0 puanla MMLU konusunda insan uzmanları geride bırakan ilk model olarak karşımıza çıkıyor. 

ChatGPT’ye ağzına geleni söyleyen Musk’tan, Google’ın yapay zekasına tebrik

Google CEO’sunun bu açıklamasına Musk, X platformu üzerinden yorum yaptı. Grok, X ve Tesla gibi şirketlerin sahibi ünlü milyarder Pichai'nin paylaşımına ‘etkileyici’ diyerek karşılık verdi, ya da bir nevi tebrik etti de diyebiliriz.

BARD​'A GÜÇ VERECEK

Bugünden itibaren Google'ın sohbet botu Bard, gelişmiş akıl yürütme, planlama, anlama ve diğer yeteneklere yardımcı olmak için Gemini Pro'yu kullanacak. Yöneticiler, gelecek yılın başlarında Gemini Ultra kullanacak olan "Bard Advanced"i başlatacaklarını bir basın toplantısıyla duyurdular.

Güncelleme, arama devinin Bard'ı ilk kez başlatmasından sekiz ay sonra ve OpenAI'ın GPT-3.5 destekli ChatGPT'yi kullanıma sunmasından bir yıl sonra geliyor. OpenAI mart ayında GPT-4'ü piyasaya sürdü, kasım ayında ise GPT-4 Turbo'yu kullanıma sundu.

Google'ın "Bard Advanced"e erişim için ücret talep etme planları olup olmadığı sorulduğunda ise Bard'ın genel müdürü Sissie Hsiao, iyi bir deneyim oluşturmaya odaklandıklarını ve bu konuda paylaşabilecekleri daha fazla detay olmadığını belirtti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...