Tgrt Haber

Çin düğmeye bastı: Çevrim içi oyunlara zaman ve harcama kısıtlaması yolda

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
24 Aralık 2023 11:00 - Güncelleme : 24 Aralık 2023 11:01
Çin düğmeye bastı: Çevrim içi oyunlara zaman ve harcama kısıtlaması yolda

Oyun bağımlılığının bir hayli fazla olduğu Çin'de, oyun ve yayıncı şirketlere yeni kurallar geliyor. Hem para harcama hem de zaman için kısıtlamalar yolda.

Teknoloji ve oyunun epey yaygın olduğu Çin​'de yeni kısıtlamalara bir yenisi daha ekleniyor. Ulusal Basın ve Yayın İdaresi (NPPA), çevrimiçi oyun içerikleri ve alışverişlerinin düzenlenmesine yönelik taslak kuralları duyurdu.

Bu kural, çevrim içi oyun yayıncısı şirketlerin, yaş sınırlaması olmaksızın, kullanıcıların oyun içi satın almalarına, günlük girişlerine ve oyunda geçirdikleri zamana sınırlama getirerek, “irrasyonel harcama davranışlarını” denetim altına alması istendi.

ÇEVRİM İÇİ OYUNLARA ZAMAN VE HARCAMA KISITLAMASI GELİYOR

Çin Görsel-İşitsel ve Dijital Yayıncılık Birliğinin bu ayın başında yayımladığı verilere göre, Çin’de çevrim içi oyunların satışından elde edilen gelir 2023’te geçen yıla göre yüzde 14 artarak 303 milyar yuana (42,8 milyar dolar) ulaşmıştı.

Bunun yanında 668 milyon çevrim içi kullanıcıyla dünyanın en büyük çevrimiçi oyun pazarı olan ülkede oyun içi harcamalara yönelik kısıtlamanın yayıncı ve geliştirici şirketlerin gelirlerini azaltacağı öngörülüyor.

Çin’de 2021 yılında yapılan düzenlemeyle 18 yaşından küçüklerin çevrimiçi oyun oynama süresi, cuma günleri, hafta sonları ve resmi tatillerde günde 1 saatle sınırlandırılmıştı.

Son yasa ile çevrim içi oyun yayıncısı şirketlerin, yaş sınırlaması olmaksızın, kullanıcıların oyun içi satın almalarına, günlük girişlerine ve oyunda geçirdikleri zamana sınırlama getirerek, “irrasyonel harcama davranışlarını” denetim altına alması istendi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...