Tgrt Haber

Çin'den dengeleri değiştirecek adım: 'Sonsuz' lazerle ABD'ye rakip oldu

Editör: Murat Makas / Kaynak: socialnews.xyz
11 Ağustos 2023 18:11 - Güncelleme : 11 Ağustos 2023 19:38
Çin'den dengeleri değiştirecek adım: 'Sonsuz' lazerle ABD'ye rakip oldu

ABD'nin uzay araçları, jetler ve yeni silah teknolojileri için tasarladığı ''donma ışını'' projesine Çin'den misilleme geldi. Çinli bilim adamları, yüksek enerjili lazerlerin herhangi bir atık ısı biriktirmeden "sonsuz" çalışmasına izin veren yeni bir soğutma sistemi geliştirdi.

ABD’nin Uzay alanındaki çalışmaları için ürettiği yeni sistem ve silahlar üzerinde araştırmalar aşama kaydederken Çin​ de bu alanda harekete geçti. ABD’nin Uzay aracı ve yüksek irtifa jetleri içindeki elektronik aksamları soğutmak için tasarladığı ‘donma ışını’ projesi ve lazer silah projesine karşılık Çin de lazer silah teknolojisinde 'büyük bir atılım' gerçekleştirdi.

Çinli askeri bilim adamları, yüksek enerjili lazerlerin herhangi bir atık ısı biriktirmeden "sonsuz" çalışmasına izin veren yeni bir soğutma sistemi geliştirdiklerini iddia etti.

ISIYI TAMAMEN ORTADAN KALDIRIYOR

South China Morning Post'un bildirdiğine göre Hunan eyaleti, Changsha'daki Ulusal Savunma Teknolojisi Üniversitesi'ndeki bilim adamları, yeni soğutma sistemi yüksek enerjili lazer operasyonunun ürettiği zararlı ısıyı tamamen ortadan kaldırıyor.

Çin lazer teknolojisinde büyük atılım gerçekleştirdi.

'BÜYÜK ATILIM'

Yeni teknoloji, silahların kesinti veya bozulma olmadan istedikleri kadar lazer ışını üretmesine izin veriyor. Lazer silahı bilimcisi Yuan Shengfu liderliğindeki ekip, 4 Ağustos'ta Çince hakemli bir dergi olan Acta Optica Sinica'da yayınlanan bir makalede, "Bu, yüksek enerjili lazer sistemlerinin performansını iyileştirmede büyük bir atılımdır" dedi.

Raporda bahsedilen yeni soğutma sistemi, türbülansı ve titreşimi en aza indirirken gelişmiş yapılar ve optimize edilmiş gaz akışı sayesinde ayna temizliğini de geliştirirken lazer silahının içindeki ısıyı ortadan kaldırıyor. Araştırmacılara göre, lojistik maliyetleri düşüren silah menzili ve hasarı artırarak savaşın çehresini önemli ölçüde değiştirme potansiyeline sahip.

 

Kaynak: socialnews.xyz
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...