Tgrt Haber

'Çok beğendim kesinlikle gitmelisiniz' yorumlarına elveda! Google, sahte yorumlara neşteri vurdu

15 Şubat 2024 11:46 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 11:48
'Çok beğendim kesinlikle gitmelisiniz' yorumlarına elveda! Google, sahte yorumlara neşteri vurdu

Google'ın Arama motoru ve Haritalar'da uzun yıllardır ne olduğu belirsiz sahte kullanıcı yorumlarına geç de olsa müdahale edildi. Teknoloji devi son algoritma güncellemesi ile neşteri vurdu.

İnternet alemi öylesine karmaşık ki, sadece bir reklam veya bir mesajla saniyeler içerisinde yanılabilirsiniz. Yaşanan bu sorun büyük bir eksiklik ve Google​ da bunun için yoğun mesai harcıyor.

Haber sitelerinden Haritalar'a kadar adım atan Google, son yaptığı algoritma güncellemesi ile sahte kullanıcı yorumlarına neşteri vurdu. Çeşitli ürün veya mekanlara yapılan bu yorumlar, artık ya hiç görünmeyecek ya da gerçek kişilerin değerlendirmeleriyle yer alacak.

Chip'in aktardığına göre  Google, Google Arama​ ve Google Haritalar’daki sahte yorumları tespit etmek ve bunlardan kurtulmak için inceleme algoritmalarında ve teknolojisinde değişiklikler ve iyileştirmeler yaptığını duyurdu.

'Çok beğendim kesinlikle gitmelisiniz' yorumlarına elveda! Google'dan sahte yorumlara neşter - 1. Resim

Arama devi, yayınladığı bir blog yazısında 2023 yılında politikalarını ihlal eden 170 milyondan fazla incelemeyi kaldırdığını veya engellediğini ifade etti. Bu sayı, 2022’de ortadan kaldırdığı sahte incelemelerden yüzde 45 daha fazlaydı. Ayrıca Google, geçtiğimiz yıl 12 milyondan fazla sahte işletme profilini de kapattığını söylüyor.

Öte yandan Google'ın sahte yorumları bulmak için kullanmaya başladığı yeni algoritmalardan biri, aynı yorumun birden fazla işletmede görünüp görünmediğini veya bir işletmenin çok sayıda 5 yıldızlı yorum alıp almadığını tespit etmeye çalışıyor.

Söz konusu algoritma, çevrim içi dolandırıcılardan oluşan bir ağı çökertmek için kullanıldı. Bu ağ tarafından temasa geçilen kişilerle birlikte çalışmanın yanı sıra kullanılan Google teknolojisi, yalnızca birkaç hafta içinde beş milyon sahte yorumun kaldırılmasıyla sonuçlandı.

Kaynak: Chip
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...