Tgrt Haber

Google Gemini dünyaya açılıyor... Birçok ülke ve dilde kullanıma sunuldu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: SamMobile
12 Şubat 2024 10:34 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 10:34
Google Gemini dünyaya açılıyor... Birçok ülke ve dilde kullanıma sunuldu

Google, yapay zeka sohbet botu Gemini'yi (eskiden Bard), Android ve iOS üzerinde kullanıma sundu ve kısa süre içinde erişilebilirliğini daha fazla ülkede genişletti. Uygulama Avrupa ve Asya'da da kullanılmaya başlandı.

Geçtiğimiz hafta Google​, yapay zeka​ sohbet botu Bard​'ın adını Gemini​ olarak değiştirdiğini duyurdu. Aynı zamanda Android​ ve iOS için Gemini'nin piyasaya sürüldüğünü de açıkladı ancak bu sürüm yalnızca ABD'de ve İngilizce dilinde mevcuttu.

Birkaç gün içinde Google, Gemini'nin kullanılabilirliğini daha fazla ülkede Android akıllı telefonları kapsayacak şekilde genişletti.

YAPAY ZEKA 'GEMİNİ' AVRUPA VE ASYA'DA AÇILDI

SamMobile sitesinin haberine göre Asya ve Avrupa'daki çok sayıda kullanıcı, sosyal medyada artık Gemini'ye Android akıllı telefonlarından erişebildiklerini yazdı.

Google, Gemini'yi daha fazla kullanıcıya sunacağını duyurmuş olsa da Avrupa, şirketin listesinde yer almıyordu. Ancak şirketin en yeni yapay zeka sohbet botunu mümkün olduğu kadar çok kullanıcıya sunmak için daha çok çalıştığı belirtildi.

Bazı kullanıcılar uygulamanın APK dosyasını yükleyerek Gemini'nin Galaxy S23 serisi üzerinde çalışmasını sağlamayı başardı. Öte yandan güç düğmesine uzun basarak Gemini'ye erişemediğini söyleyenler de oldu.

Birkaç gün önce Gemini'nin geliştirilmesine liderlik eden Jack Krawczyk, yapay zeka asistanının bundan sonra Afrika, Asya-Pasifik, Latin Amerika ve Kuzey Amerika'da satışa sunulacağını söylemişti.

Gemini şu anda akıllı evle ilgili görevlerde Google Asistan kadar zengin özelliklere sahip değil. Google, bu eksik özellikleri Gemini'ye getirmek için var gücüyle çalıştığını söylüyor. Ayrıca önümüzdeki süreçte uygulamanın Google Asistan'ın yerini tamamen alması bekleniyor.

Gemini standart olarak "Gemini Pro" modeli tarafından destekleniyorken, aylık 719,99 TL'ye sahip olunabilen "Gemini Advanced" sürümü ise "Ultra 1.0" modelini kullanıyor.

Kaynak: SamMobile
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...