Tgrt Haber

Dağa taşa sığmayacak: Apple'dan devasa ekranlı iMac geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Bloomberg
26 Haziran 2023 11:35 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 11:36
Dağa taşa sığmayacak: Apple'dan devasa ekranlı iMac geliyor

iMac serisini en son 2021 yılında yenileyen Apple'ın 30 inçten daha büyük ekranlı yeni bir iMac modeli üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Apple WWDC'de tanıtılan Vision Pro​'nun ardından kullanıcılar tüm odağını yeni iPhone'lara çevirdi. Teknoloji devi dört modelden oluşması beklenen iPhone 15​ serisini Eylül ayında tanıtacak. Fakat her sene olduğu gibi bu etkinlikte de sadece iPhone'ları değil, Apple Watch gibi diğer ürünleri de göreceğiz.

Bloomberg yazarı Mark Gurman'ın aktardığı bilgiye göre şirket, Apple Watch Ultra'nın yeni versiyonunu Eylül'de tanıtacak. Standart Apple Watch'un daha dayanıklı ve büyük ekranlısı olan Ultra ilk olarak 2022 Eylül ayındaki etkinlikte karşımıza çıkmıştı. Bu sene Apple Watch 9'un yanında Watch UItra 2'yi göreceğiz.

M3 İŞLEMCİLİ MAC'LER YOLDA

Apple yaklaşık 3 yıldır Mac modellerinde kendi işlemcisini kullanıyor. 'Apple Silicon M1' modeliyle serüvene başlamıştı, şu anda en güçlü çipi yeni Mac Pro 2023'te de kullanılan M2 Ultra olarak biliniyor. Mark Gurman'a göre M3, M3 Pro ve M3 Max işlemcili 13 inç MacBook Pro modelleri de şirketin önümüzdeki süreçte tanıtacağı ürünler arasında yer alıyor.

Daha önce Gurman, M3 çipinin M2 çipiyle aynı CPU ve GPU çekirdek sayılarına sahip olmasını beklediğini söylemişti. Apple yeni işlemcilerinde güç tüketimi konusundaki verimliliği artırırken, genel sistem performansını da bir önceki çipine göre iyileştirecek.

DEVASA EKRANLI İMAC​ GELİYOR

Apple, kasası olmayan masaüstü bilgisayar formundaki iMac serisini son olarak 2021 yılında güncellemişti. M1 işlemcili yeni modeller rengarenk tasarımlarıyla öne çıkarken, 27 inç seçeneği de yerini 24 inç iMac'e bırakmıştı.

Fakat Mark Gurman'a göre Apple, 30 inçten daha büyük bir iMac için kolları sıvadı. Henüz geliştirme aşamasında olduğu belirtilen bu modelin detayları ise belirsiz. Dolayısıyla da M3'e mi mi yoksa başka bir işlemciye mi sahip olacağı, fiyatı ve renk seçenekleri önümüzdeki süreçte belli olacak.

Apple'ın 2023'ün ikinci yarısında ve 2024'ün ilk yarısında tanıtmayı planladığı diğer ürünler ise yeni MacBook Air modelleri, OLED ekranlı yeni iPad Pro, yeni iPad Air olacak.

Kaynak: Bloomberg, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Bloomberg

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...