Tgrt Haber

Disney Türkiye'den, 4. günde deprem açıklaması

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
10 Şubat 2023 10:04 - Güncelleme : 10 Şubat 2023 10:14
Disney Türkiye'den, 4. günde deprem açıklaması

Depremin ilk 4 günü hiçbir taziye mesajı bile yayınlamayan, bunun üzerinde Türkiye'de tepki toplayan yabancı merkezli şirketler yardım için harekete geçti. Netflix'in ardından Disney Türkiye'de deprem açıklaması yaptı.

Birkaç ay önce Türkiye​'ye de resmi olarak faaliyetlerine başlayan Disney+​, depremin dördüncü gününde sessizliğini bozdu.

Starbucks, Spotify, Netflix​ gibi dünya devi şirketlerin deprem​ için taziye mesajı bile yayınlamaması tepkilere neden olurken, bu tepkilerin ardından söz konusu şirketlerin tümü yardım kampanyası başlattı. Dizi-film platformu Disney+'ın ana şirketi Disney de yardımda bulunacağını açıkladı.

DEPREMZEDELER İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Disney Türkiye tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizde meydana gelen yıkıcı depremlerin neden olduğu kayıplardan dolayı derin bir üzüntü içindeyiz. The Walt Disney Company olarak yardım çabalarına katkıda bulunmak için ilk andan itibaren çalışma arkadaşlarımızla birlikte, ilgili yardım kuruluşlarına destek olmak için harekete geçtik.

Yardımlarımızı düzenlediğimiz bağış kampanyasıyla tüm dünyadaki Disney çalışanlarının da katılabileceği şekilde genişlettik. Ayrıca önümüzdeki günlerde FOX yayınlarımız aracılığıyla depremzedelere yönelik bir yardım kampanyası da planlıyoruz. Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu zorlu günleri hep birlikte dayanışma halinde aşacağımıza inanıyoruz.”

Netflix, Spotify ve Starbucks'da yardım kampanyası başlattığını depremin dördüncü gününde duyurdu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...