Tgrt Haber

Disney+ üyelik fiyatlarına zam yaptı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Türkiye Gazetesi
10 Ağustos 2023 11:05 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 11:06
Disney+ üyelik fiyatlarına zam yaptı

Disney CEO'su Bob Iger, dijital platformunun üyelik ücretlerinin artacağını duyurdu. Ayrıca hesap paylaşımı için de yeni uygulamaları hayata geçireceklerini açıkladı.

Disney+ geçtiğimiz hafta Atatürk dizisini yayınlamama kararı nedeniyle hem dünyada hem de Türkiye​ gündeminde konuşulmuştu. Hükümet yetkilileri dahil pek çok isim Disney'e sert tepki gösterirken, dijital yayın platformu şimdi de üyelik fiyatlarına zam kararıyla gündeme geldi.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Disney CEO'su Bob Iger, üç aylık finans raporunu açıkladığı toplantıda, reklamsız Disney Plus premium paketinin 12 Ekim'de 13,99 dolara yükseltileceğini duyurdu.

Hulu'nun reklamsız abonelik paketine de 3 dolarlık bir zam yapılarak, abonelik fiyatı aylık 17,99 dolara çıktı. Bu fiyatlar yalnızca ABD'deki Disney kullanıcılarını ilgilendiriyor olsa da, ilerleyen günlerde Türkiye'deki abonelik fiyatlarına da zam gelmesi bekleniyor. Zira Iger, yıl içinde bir fiyat artışına gidileceğini daha önce duyurmuştu.

DİSNEY+ TÜRKİYE'DE NE KADAR?

Disney Plus'a Türkiye'de son zam Aralık ayında gelmişti. Bu kapsamda Disney+ aylık üyelik bedeli 64,99 TL, yıllık aboneliğin fiyatı ise 649,90 TL'ye yükselmişti.

Disney+ bir de reklamlı bir abonelik paketi sunuyor fakat bu paket Türkiye'de kullanılamıyor. Geçtiğimiz yıl ABD'de başlatılmıştı, şirketin açıklamasına göre Kasım ayından itibaren Avrupa ve Kanada'da kullanıma sunulması bekleniyor.

CEO Iger, Disney'in yakında hesap paylaşımına karşı geri adım atacağını belirtti ve şirketin "hesap paylaşımını ele almanın yollarını aktif olarak araştırdığını ve ödeme yapan abonelerin hesaplarını arkadaşları ve aileleriyle paylaşmaları için en iyi seçenekleri araştırdığını" söyledi. Şirket, bu yeni politikaları 2024'te uygulamaya başlamayı hedefliyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

Kaynak: Türkiye Gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...