Tgrt Haber

Disney+'ın kaybettiği abone sayısı açıklandı: Tarihin en büyük düşüşü!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
10 Ağustos 2023 10:33 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 10:44
Disney+'ın kaybettiği abone sayısı açıklandı: Tarihin en büyük düşüşü!

Son günlerde gündemin çok tartışılan şirketlerinden Disney+'ın, kaybettiği abone sayısı açıklandı. Özellikle Türkiye'deki kullanıcı sayısı her geçen gün düşmeye devam ediyor.

Netflix​'ten sonra dizi-film platformları arasında en büyük şirketlerden Disney+​, son haftalarda Türkiye​'de iptal ettiği Atatürk​ dizisiyle tepkilerin odağında oldu. 

Gelen tepkilerin ardından boykot başlatılırken, Disney+ Türkiye'de çok fazla abone kaybetti. Ancak görünüşe bakılırsa bu kayıp sadece Türkiye ile sınırlı kalmıyor. Zira akış devinin son üç ayda kaybettiği abone sayısı oldukça fazla.

DİSNEY+, MİLYONLARCA ABONE KAYBETTİ

Shiftdelete'in The Spectator Index’e atıfta bulunduğu habere göre Disney+,  geride kalan üç ayda 11.7 milyondan fazla abone kaybederek tarihinin en büyük düşüşünü yaşadı.

Ünlü akış devi  Disney+ Türkiye pazarına geçtiğimiz yıl giriş yaptı.

Özellikle içerik kalitesi ve çeşidiyle ülkemizdeki insanlar tarafından heyecanla beklenen platform, son bir yılda Recep İvedik 7 gibi Türk yapımlarıyla abonelerin karşısına çıktı. Ancak platform geçtiğimiz ay aldığı ani bir kararla bünyesinde tüm Türk içeriklerini kaldırdı. 

https://twitter.com/spectatorindex/status/1689409236575596544?s=20

Tüm yaşanan gelişmelerin ardından ise gündem bu kez Atatürk dizisiyle çalkalandı. Disney, yerli dizinin platformda yayınlanmasının iptal edildiğini açıklarken, beraberinde siyasi tartışmaları da getirdiğini söyleyebiliriz. Ancak yapılan görüşmeler sonrasında Atatürk dizisinin hem beyaz perde hem de televizyonda kullanıcılar ile buluşacağı açıklandı. Yayın takvimi ise şöyle olacak:

-29 Ekim'de FOX TV'de 1.film
-3 Kasım'da sinemalarda 1.film
-22 Aralık'ta sinemalarda 2.film
-2024 yaz ayında ise hre iki film de FOX TV'de izleyenleriyle buluşacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...