Tgrt Haber

Donald Trump'ın sosyal medya uygulaması Truth Social, Play Store'da kullanıma sunuldu

13 Ekim 2022 09:58 - Güncelleme : 13 Ekim 2022 10:00
Donald Trump'ın sosyal medya uygulaması Truth Social, Play Store'da kullanıma sunuldu

Daha önce yetersiz içerik denetiminden dolayı Google'dan ret alan Truth Social uygulaması için beklenen onay çıktı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump​,Twitter​'da engellenmesinin ardından ani bir karar aldı ve kendi sosyal ağını kuracağını açıkladı. Bir süre bu söylentiler gündeme gelirken Trump, sözünde durdu ve TruthSocial isminde bir uygulamayı duyurdu.

App Store​'da kullanıma sunulan Truth Social​, yetersiz içerik denetiminden dolayı Google'ın uygulama mağazasına dahil edilmemişti. Şimdi ise Trump'ın şirketi beklenen onayı aldı.

TRUTH SOCIAL, PLAY STORE'DA

Truth Social uygulamasını işleten Trump Media & Technology Group'un (TMTG) şirket sözcüsü, artık uygulamanın Play Store'da yer aldığını ve Google ile çalışmanın büyük bir zevk olduğunu dile getirdi. Sözcünün konuya ilişkin açıklaması ise şöyle:

  "Google ile çalışmak büyük bir zevkti ve hangi cihazı kullanırlarsa kullansınlar, sonunda Truth Social'ı tüm Amerikalılara sunmamıza yardımcı oldukları için mutluyuz"

Donald Trump'ın sosyal medya uygulaması Truth Social, Play Store'da kullanıma sunuldu

Bilmeyenler için Trump'ın sosyal medya uygulaması şubat ayında App Store'da onay alarak kullanıma sunulmuştu. Ancak aynı dönemde şirket, Google'dan onay alamamıştı. Aradan aylar geçmesinin ardından içerik denetimiyle ilgili eksiklik giderildi ve ABD merkezli Google'dan onay alındı. Şu andan itibaren Amerika'da yaşayan kullanıcılar, Google Play Store​ üzerinden Truth Social'i indirip kullanmaya başlayabilir. 

Kaynak: Cnbc

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...