Tgrt Haber

Dostu düşmanı tanıyor: Yerli hava savunma sistemi BURÇ tanıtıldı

24 Temmuz 2023 19:28 - Güncelleme : 24 Temmuz 2023 19:30
Dostu düşmanı tanıyor: Yerli hava savunma sistemi BURÇ tanıtıldı

Roketsan yerli mobil hava savunma sistemi BURÇ'u, düzenlediği bir basın toplantısıyla tanıttı. Sistem, Hava Savunma Erken İkaz ve Komuta Kontrol Sistemi [HERİKKS-6] ara yüzü ve Dost-Düşman Tanıma [IFF] Teçhizatı ile öne çıkıyor.

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayii şirketi Roketsan, TUYAP'ta düzenlenecek Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (İDEF) öncesinde, teknolojilerini basınla paylaştı. Beşiktaş'taki bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Roketsan'ın geliştirdiği diğer teknolojiler ile geleceteki hedefleri masaya yatırıldı. 

Roketsan, toplantıda yerli mobil hava savunma sistemi 'BURÇ'u görsellerle tanıttı. Bu sistemin, Roketsan'ın savunma alanındaki mühendislik ve inovasyondaki başarılarının bir yansıması olduğu açıkça görülüyor.

Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit, yapılan ciddi yatırımlar ve kararlılıkla birlikte son yıllarda şirketin kapasitesini artırdığını vurgulayarak, 2024 yılında kapasitelerini en az iki katına çıkaracaklarından da bahsetti.

ROKETSAN'IN ÖZ KAYNAKLARIYLA GELİŞTİRİLDİ

Roketsan, düzenlenen basın toplantısında, kendi öz kaynakları ile geliştirdiği Mobil Hava Savunma Sistemi 'BURÇ'u tanıttı. Bu güçlü sistem, muharebe sahasında ve geri bölgede hareketli-sabit birliklerin ve tesislerin hava savunmasında kullanılacak.

Ana silah olarak 2 adet dörtlü pod üzerinde toplamda 8 adet SUNGUR Hava Savunma Füzesi kullanılan BURÇ​, etkili bir hava savunma kapasitesine sahip. Ayrıca, 20 milimetre 3 Namlulu Top Mühimmatı ile de yardımcı bir silah donanımı mevcut.

Dostu düşmanı tanıyor: Yerli hava savunma sistemi BURÇ tanıtıldı

Sistem, 4 adet AESA Yarı Küre Savunma Radarı ile donatılmış olup, 360 derece kule dönme kabiliyeti sayesinde tam çevre güvenlik ağı sağlıyor. Bu özellik, hedeflere yönelik hassas ve zamanında tepki verme yeteneğini artırarak üstün bir hava savunma performansı sunuyor.

DOST-DÜŞMAN TANIMA TEÇHİZATI BULUNUYOR

BURÇ, ayrıca JREAP-C protokolü ile komuta kontrol ağlarıyla veri haberleşmesini etkin bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Hava Savunma Erken İkaz ve Komuta Kontrol Sistemi [HERİKKS-6] ara yüzü ve Dost-Düşman Tanıma [IFF] Teçhizatı ile de entegre çalışma yeteneği sağlayarak daha yüksek düzeyde veri entegrasyonu ve komuta kontrolünü mümkün kılıyor.

Paylaşılan bilgiye göre, sabit kanatlı uçak, döner kanatlı uçak ve insansız hava araçları (İHA) karşı koruma sağlayan sistemin SUNGUR ile birlikte azami 8 kilometre asgari ise 500 metre etkili menzili ve 4 kilometre irtifaya kadar ulaşma kabiliyeti bulunuyor.

Aynı anda birden fazla hedefi 360 derece açıyla tespit ve takip yeteneğine sahip sistemin, zorlu arazi şartlarında yüksek mobiliteye sahip olduğu açıklandı. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...