Tgrt Haber

Savunma Sanayii’de ülke ihracatı artacak: BAE heyeti Türkiye’de! İmzalar atıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: savunmasanayist.com
27 Haziran 2023 17:29 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 17:36
Savunma Sanayii’de ülke ihracatı artacak: BAE heyeti Türkiye’de! İmzalar atıldı

Türkiye’nin savunma sanayisi dünyanın gündeminde. Öyle ki BAE heyeti Türkiye’ye gelerek birçok yatırım için anlaşma imzaladı.

Dünyanın gözü Türk Savunma Sanayii’nde. İHA​, SİHA​, tanklar ve kara araçlarıyla birbirinden önemli başarılara imza atılırken, bu başarılar diğer ülkelerin de dikkatinden kaçmadı.

Bu kapsamda bir süredir iletişim halinde olunan BAE​ (Birleşik Arap Emirlikleri) ile yeni bir anlaşma imzalandı. Ülke ihracatına katkı sağlayacak bu anlaşmada taraflar gelecekteki yatırımlara yönelik istişarede bulundu.

BAE, TÜRK SAVUNMA SANAYİİ’NE YATIRIM YAPACAK

Hürriyet’in haberine göre; toplantılarda BAE’den Türkiye’ye 25-30 milyar dolarlık yatırım gelmesinin öngörüldüğü, Türkiye’nin ihracatının da 5 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkmasının hedeflendiği belirtildi. Öte yandan yatırım faaliyetlerinde, savunma sanayiinin de ön plana çıkacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Türk savunma sanayii şirketleri, Şubat 2023’te BAE’nin başkenti Abu Dabi’de gerçekleştirilen IDEX’23 Savunma Sanayii Fuarı’na rekor katılım göstermişlerdi. Fuar sırasında; SİHA, akıllı mühimmat, zırhlı araç ve pan-tilt gibi çok çeşitli ürünlerin ihracatlarına yönelik anlaşmalar imzalandı. Öte yandan BAE ile Türkiye​, ortak hassas güdümlü mühimmat geliştirecek.

SavunmaSanayiST.com tarafından edinilen bilgilere göre; BAE, Türkiye’den taarruz helikopteri tedarik etmekle de yakından ilgileniyor.

Buna ek olarak IDEX’23 sırasında Roketsan ile BAE savunma sanayii sektörünün çatı kuruluşu Tawazun arasında bir mutabakat muhtırası (MoU) imzalanmıştı. Mutabakat Zaptı kapsamında Tawazun Council ve ROKETSAN, BAE’ye en yeni teknolojileri ve rekabetçi sistem çözümlerini sunmak için yakın işbirliği içinde çalışmaya devam edecek.

Kaynak: Savunmasanayist.com
Derleme: TGRT Haber

Kaynak: savunmasanayist.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...