Tgrt Haber

Dünyanın en iyi ön kameralı telefonu belli oldu: Tüm rakiplerini solladı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: DxOMark
15 Aralık 2023 17:02 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 17:06
Dünyanın en iyi ön kameralı telefonu belli oldu: Tüm rakiplerini solladı

Akıllı telefonların kamera testlerini gerçekleştiren ünlü DxOMark platformu, iPhone 15 Pro’yu test etti ve puanını verdi.

İşlemci, ekran ve daha birçok özellikle rakiplerinin önüne geçmek için rekabet eden üreticiler, en çok da kamera​ alanında en iyi olmaya çalışıyor.

Özellikle son dönemde 200 Megapiksel çözünürlükte kameralar piyasaya çıksa da, daha düşük çözünürlüklü kameraların gerisinde kalabiliyor. Buna en basit örnek olarak Apple’ı gösterebiliriz.

İPHONE 15 PRO​, SELFİE KAMERASIYLA ‘EN İYİ’ SEÇİLDİ

Apple’ın son nesil telefonlarında bile en fazla kamera çözünürlüğü 50 Megapiksel. Buna rağmen 200 Megapiksel kameralı telefonların neredeyse hepsini geride bıraktı.

Öyle ki ön kamera tarafında da durum aynı. DxOMark tarafından test edilen iPhone 15 Pro, dünyanın en iyi ön kameralı telefonu seçildi. iPhone 15 Pro Max​ ile aynı puanı alan iPhone 15 Pro, birinciliği de beraber paylaşıyor. Cihazın ön kamera video puanı ise 153 olarak açıklandı. 

Dünyanın en iyi ön kameralı telefonu belli oldu: Tüm rakiplerini solladı

12 Megapiksel ön kameraya sahip olan iPhone 15 Pro’un avantajı ve dezavantajları da şöyle sıralandı:

Artıları: Geniş dinamik aralık ile doğru fotoğraf ve video pozlama, geniş alan derinliği ile hızlı ve doğru otomatik odaklama, parlak ışıkta fotoğraf ve video çekerken zengin ayrıntılar, hareket halindeyken kayıt sabitleme, portre modunda çok doğru konu farklılaştırma.

Eksileri: Tüm çekim koşullarında gürültü, fotoğraf ve videolarda zaman zaman renk bozulması (artefaktlar), yürürken video kaydederken zaman zaman kareden kareye keskinlik farklılıkları.

Kaynak: DxOMark

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...