Tgrt Haber

'Ek vergi' Çin'den kaçırdı! Volvo, EX30 üretim yerini değiştiriyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Sunday Times
10 Haziran 2024 17:30 - Güncelleme : 10 Haziran 2024 17:30
'Ek vergi' Çin'den kaçırdı! Volvo, EX30 üretim yerini değiştiriyor

Volvo, EX30 modelinin üretim yerini Çin'den Avrupa'ya taşıma kararı aldı. Bu adımla birlikte şirket, Türkiye'nin Çinli araçlara uyguladığı ticaret kısıtlamalarından etkilenmeyeceğinden aracı ülkemize sokabilecek.

Avrupa Birliği'nin (AB) Çin menşeili elektrikli araçlara getirmesi beklenen gümrük vergileri nedeniyle Volvo'nun bazı elektrikli modellerinin üretimini Çin'den Avrupa'ya taşımak istediği bildirildi.

The Sunday Times sitesinin konuya aşina kaynaklara dayandırdığı habere göre Volvo, EX30 ve EX90 modellerinin üretimini Belçika'ya taşıma kararı aldı. Ayrıca otomobil üreticisinin İngiltere'de satacağı bazı modellerin üretimini de Belçika'ya taşıyabileceği rapor edildi.

VOLVO EX30, TÜRKİYE'NİN İTHALAT DÜZENLEMESİNE TAKILMIŞTI

Bu yılın başlarında Resmi Gazete'de yayımlanan "Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ" ile Çin'den Türkiye'ye ithal edilecek elektrikli otomobillere sınırlama getirildi. Çin'de üretim yapan markalara Türkiye'de en az 20 tane yetkili servis açma şartı konuldu.

'Ek vergi' Çin'den kaçırdı! Volvo, EX30 üretim yerini değiştiriyor - 1. Resim

Bu yüzden Volvo EX30 modelini ülkemize sokamamıştı. Şirket, EX30'la ilgilenen müşterilerine bir e-posta göndererek, "Yeni ithalat koşullarının izin verdiği noktada ve zamanda, Volvo EX30 modelimizi Türkiye'de satışa sunabilmek için gereken adımları atacağız" demişti.

Volvo, EX30 üretimini Belçika'ya taşıması halinde Türkiye'ye getirebilir, en azından önünde artık yasal bir engel kalmamış olacak.

Kaynak: The Sunday Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...