Tgrt Haber

Ekşi Sözlük için mahkemeden karar çıktı: Erişim engeli resmen kaldırıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
22 Ocak 2024 15:09 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 15:10
Ekşi Sözlük için mahkemeden karar çıktı: Erişim engeli resmen kaldırıldı

Yaklaşık 1 yıldır erişim engeli bulunan Ekşi Sözlük için mahkemeden karar çıktı. Artık platforma yeniden erişebilmek mümkün.

Çeşitli nedenlerden dolayı pek çok kez gündeme gelen Ekşi Sözlük için kesin karar çıktı.

Türkiye'nin aktif kullanılan ve yüz binlerce ziyaretçiyi barındıran çevrim içi platformu, Anayasa Mahkemesi​ kararının ardından yeniden aktif edildi.

EKŞİ SÖZLÜK ERİŞİM ENGELİ​ KALDIRILDI

Ekşi Sözlük CEO’su Başak Purut tarafından yapılan paylaşıma göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) eksisozluk.com adresinin erişim engeli kaldırıldı.

Sözlük, ilk erişim engelleme kararının kaldırılması için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuş ve Anayasa Mahkemesi de kısa bir süre önce siteyi talebinde haklı bularak yasağın kaldırılmasına hükmetmişti. Kararın ardından da site yönetimi bir açıklama yaparak BTK’nın erişim engelini kaldırmasını beklediğini açıklamıştı.

Ekşi Sözlük için mahkemeden karar çıktı: Erişim engeli resmen kaldırıldı

Öte yandan Ekşi Sözlük’ten verilen bilgiye göre, Anayasa Mahkemesi’nin kararı, ilk erişim engelleme kararını alan mahkemeye gönderilmesinin ardından karar kaldırıldı ve BTK’ya tebliğ edildi. 

Bazı internet servis sağlayıcılarda eksisozluk.com alan adına hâlâ erişilemese de, çoğu internet servis sağlayıcısında yasağın kalktığı belirtildi. Bu yazının yazıldığı dakikalarda Turkcell Superonline üzerinden eksisozluk.com adresine erişemediğimiz notunu düşmekte fayda var.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...