Tgrt Haber

Erişim engeli getirilen Ekşi Sözlük için bir darbe daha: App Store ve Google Play Store’dan kaldırıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
04 Ocak 2024 10:31 - Güncelleme : 04 Ocak 2024 10:34
Erişim engeli getirilen Ekşi Sözlük için bir darbe daha: App Store ve Google Play Store’dan kaldırıldı

Son dönemde birçok kez erişime engellenen Ekşi Sözlük için bir önlem daha alındı. Forum platformu hem Android hem de Google Play Store’dan kaldırıldı.

Binlerce okur ve yazarın birlikte düşüncelerini paylaştığı Ekşi Sözlük,son birkaç yıl içinde defalarca kez erişime kapatıldı. Seçim dönemi yayılan asılsız haberlerin yanı sıra hakaretlere müsaade edilmesi gibi durumlar platforma erişim yasağını getirdi.

Geçtiğimiz aylarda ise erişime tekrardan açılan Ekşi Sözlük’te, bu kez de cinsel istismar​ olayları gündeme geldi. 

MOBİL UYGULAMALAR KALDIRILDI

İnternet sitesinin erişime engellenmesinin ardından Ekşi mobil uygulamaları da kaldırıldı.

Ekşi Sözlük'e "milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması" gerekçesiyle App Store ve Google Play uygulamalarında erişim engeli getirildi.

NE OLMUŞTU?

Ekşi Sözlük üyesi bir yazar, bir başka üyenin kendisine mesaj olarak gönderdiği bebek istismarı görüntüleri üzerine platformda bu skandalı duyurmak istedi. Ancak Ekşi'nin kendisini engellemeye çalıştığını belirterek yaşanan mide bulandırıcı olayı sosyal medya platformu X'te paylaştı. Bunun üzerine yetkililer harekete geçti ve 24 Aralık 2023’te Ekşi’ye erişim engeli getirildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...