Tgrt Haber

Eleştiri yağmuruna tutulan The Day Before oyunu için yeni gelişme

23 Aralık 2023 10:54 - Güncelleme : 23 Aralık 2023 10:55
Eleştiri yağmuruna tutulan The Day Before oyunu için yeni gelişme

"Kıyamet sonrası açık dünya MMO hayatta kalma oyunu" olarak duyurulan ve yayınlanan onlarca fragmanıyla meraklısını heyecanlandıran The Day Before, piyasaya sürüldükten sonra adeta oyuncular tarafından topa tutulmuştu. Şimdi oyunun akıbeti kesinleşti.

The Day Before, piyasaya sürüldükten sonra oyuncular tarafından "bekleneni veremediği" gerekçesiyle eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Geliştirici firma Fntastic ise oyunu finansal olarak devam ettirmeye gücü kalmadığından, iflas​ ettiğini açıklamıştı. Şimdi konuyla alakalı yeni bir gelişme yaşandı.

THE DAY BEFORE RESMEN 'ÖLDÜ'

The Day Before, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Geliştirici şirket Fntastic’in resmî olarak faaliyetlerini durduğunu üzülerek bildiriyoruz." dedi. Bu nedenle de oyunun emekliye ayrılacağını ve oyun​ sunucularının da 22 Ocak 2024’te kalıcı olarak kapatılacağını duyurdu.

Şirket, alınan bu kararın sebebini ise "Projenin ömrü boyunca destek veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ne yazık ki bir geliştirme ekibi olmadığı için projeyi resmi olarak kapatmaktan başka seçeneğimiz yok." ifadeleriyle açıkladı.

STEAM​ PARA İADESİ YAPACAK

The Day Before'u satın alan kullanıcılar, Steam'in para iadesi politikasında belirttiği "iki saatten fazla oynama süresine sahip olan oyunlar iade edilemez" kuralına takılmaksızın oyunu iade edebilecekler. Şirket açıklamasında şöyle dedi:

"Daha önce de belirtildiği gibi, yatırımcı olarak Mytona, tüm oyun alıcıları için geri ödemeleri kolaylaştırmak amacıyla Steam ile iş birliği içinde çalışmaktadır. Henüz satın alma işlemlerinin iadesi yapılmamış oyuncular için Steam artık proaktif olarak kalan tüm oyunculara iade yapacak."

Kaynak: Polygon
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...