Tgrt Haber

Steam para iadesi nasıl alınır? Şartlar, süreç ve dikkat edilmesi gerekenler

12 Aralık 2023 13:01 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 13:02
Steam para iadesi nasıl alınır? Şartlar, süreç ve dikkat edilmesi gerekenler

Dijital oyun dağıtım devi Steam'in kullanıcıları, satın aldıkları oyun, yazılım veya diğer dijital ürünler için 14 gün içinde ve oyun süresi 2 saati geçmediyse kolayca para iadesi talep edebiliyorlar. Peki Steam para iadesi nasıl alınır?

Dünyanın en büyük bilgisayar oyunu dağıtım platformlarından Steam​, satın aldığınız bir oyunu herhangi bir sebeple iade etmenize imkan tanıyor. Fakat para iadesi yapan şirkette olduğu gibi, Steam'in de hem kullanıcılarının hem de oyun geliştiricilerinin haklarını korumayı amaçlayan iade şartları mevcut.

Steam birçok oyuncu, yazılım ve diğer dijital ürünü içerisinde barındırıyor. Ancak, zaman zaman satın alınan ürünlerle ilgili problemler yaşanabiliyor ve kullanıcılar bu durumda para iadesi talep etme hakkına sahipler. İşte Steam'de para iadesi hakkında bilmeniz gerekenler:

STEAM PARA İADESİ ŞARTLARI

Steam'in internet sitesinden alınan bilgiye göre, satın alınan bir ürün için para iadesi talep etmek için satın alma tarihinden itibaren 14 gün içinde başvuruda bulunmanız gerekiyor. Aynı zamanda oyunun oynanma süresi iki saati geçmemeli.

Steam herhangi bir Valve yapımı oyun içi satın alma işlemi için 48 saat içinde, oyun içi eşya kullanılmadığı, değiştirilmediği veya transfer edilmediği sürece iade seçeneği sunuyor. Üçüncü şahıs geliştiriciler de oyun içi eşyalar için aynı şartlarla iade seçeneğini etkinleştirme hakkına sahipler.

Steam para iadesi nasıl alınır? Şartlar, süreç ve dikkat edilmesi gerekenler

En önemli konulardan biri de paketlerde iade. Steam Mağazasından satın aldığınız herhangi bir paket için, paket içindeki eşyaların hiçbiri transfer edilmediği ve paket içindeki ürünlerin oynanma süreleri toplamı iki saatin altında olduğu sürece para iadesi alabiliyorsunuz. Eğer paket içindeki bir oyun içi eşya veya DLC iade edilemez durumdaysa, Steam paketin tamamının iade edilebilir olup olmadığını satın alma işlemi sırasında size bildiriyor.

İADE TALEP ETMEDEN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER

Steam para iadesi politikasının gerekliliklerini karşılıyorsanız dahi iade talep etmeden önce bilmeniz gereken bazı durumlar var. Örneğin oyundan neden vazgeçtiğinizi düşünmenizde fayda var. İade talebinde bulunmadan önce, sorununuzu Steam Destek ekibiyle iletişime geçerek çözmeye çalışın.

Belki de oyunda yaşadığınız ve sizi tabiri caizse çileden çıkaran bir oynanış hatası, geliştiricinin yayınlayacağı bir sonraki güncellemeyle çözülebilir. Bu gibi durumları mutlaka göz önünde bulundurmanızda yarar olacaktır.

STEAM PARA İADESİ NASIL YAPILIR?

Steam para iadesi talebinde bulunabilmek için öncelikle Steam hesabınıza giriş yapmanız gerekmekte. Eğer hesabınıza giriş yapmadıysanız, www.steampowered.com adresine giderek sağ üst köşede bulunan "Oturum Aç" butonuna tıklayarak giriş yapabilirsiniz.

Steam hesabınıza giriş yaptıktan sonra, sayfanın üst kısmındaki "Hesap Detayları" sekmesine tıklayın ve açılan ekrandaki "Satın Alma Geçmişi" seçeneğine tıklayın. Bu, daha önce satın aldığınız oyunlar, yazılımlar ve diğer ürünlerin listesini gösterir.

Steam para iadesi nasıl alınır? Şartlar, süreç ve dikkat edilmesi gerekenler

Satın alma geçmişinizi açtıktan sonra, iade talep etmek istediğiniz ürünü bulun. İade talep etmek istediğiniz ürünün üzerine tıklayın. Ürün sayfasında, "Para İadesi Talep Et" seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneğe tıklayarak iade sürecini başlatabilirsiniz.

"Para İadesi Talep Et" seçeneğine tıkladıktan sonra, karşınıza çıkacak olan formu dikkatlice doldurun. Formda genellikle şu bilgileri sağlamanız istenir: İade talep nedeni, İletişim bilgileri, Notlar.

Steam Destek ekibi talebinizi inceledikten sonra size e-posta ile geri dönüş yapacaktır. İade talebiniz onaylanırsa, ödemeniz hesabınıza iade edilecektir. Eğer talebiniz reddedilirse, e-postada belirtilen nedenleri dikkatlice inceleyerek, duruma göre yeniden talep açabilirsiniz.

Kaynak: Valve
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...