Tgrt Haber

Elon Musk dediğini yaptı: X'in (Twitter) sevilen özelliği kaldırılıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Social Media Today
23 Eylül 2023 10:50 - Güncelleme : 23 Eylül 2023 17:32
Elon Musk dediğini yaptı: X'in (Twitter) sevilen özelliği kaldırılıyor

"X" sosyal medya platformu, kullanıcılarına sadece belirli kişilere paylaşım yapma olanağı sunan "Çevreler (Circle)" isimli özelliğini kullanımdan kaldıracağı tarihi açıkladı.

Eskiden Twitter olan "X" sosyal medya​ platformu, kullanıcılarına belirli kişilere paylaşım​ yapma imkanı sunan Circle (Çevreler) özelliğini kapatma kararı aldı.

İlk olarak 2022 Ağustos ayında kullanıma sunulmuştu. Tıpkı Instagram'daki Yakın Arkadaşlar özelliğinde olduğu gibi, kullanıcıların gönderilerini sadece belirli bir grup ile paylaşmalarına olanak tanıyordu. Seçili kişilerin dışındaki kişiler ise bu paylaşımları göremiyor, cevaplayamıyor ve beğenemiyorlardı.

X ÇEVRELER ÖZELLİĞİNİ EKİM'DE KAPATIYOR

Sosyal medya platformu, web sitesindeki 'yardım' bölümüne eklediği duyuruda, 31 Ekim 2023 itibarıyla Çevreler özelliğini sonlandıracağını duyurdu. Bu tarihten itibaren, sadece Çevre'ye eklenen kişilerin görebileceği yeni gönderiler oluşturulamayacak ve Çevre'ye yeni kişi eklenemeyecek.

Çevre'deki mevcut kişileri çıkarmak içinse aşağıdaki adımların uygulanması gerekiyor:

  • X'e giriş yapın
  • Çevrelerinizde hesaba gidin ve takibi bırakın.
  • Hesap Çevrenizden çıkarılır. Çıkarılan hesap geçmiş Çevre gönderilerinizi göremez.
  • Dilerseniz hesabı tekrar takip edebilirsiniz ancak hesap Çevrenize eklenmez.

HATA İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Çevreler özelliği X'te sadece belirli kişilere paylaşım yapmak isteyen kullanıcılar için faydalı bir özellik. Fakat geçtiğimiz aylarda çok büyük bir sorun ile gündeme gelmişti. Buna göre, Çevre'ye özel tutulan bir paylaşımın herkese açık bir şekilde göründüğü ortaya çıkmıştı.

Dönemin Twitter yönetimi bu sorunu kısa bir süre içerisinde çözse de, kullanıcıların yoğun tepkisine maruz kalmaktan kurtulamadı. Bu arada Çevreler, Elon Musk​ henüz satın almadan aylar önce Twitter'ın hayata geçirdiği bir özellikti. Ancak Musk, bu sisteme sıcak bakmadığını da dile getirmişti.

Kaynak: Social Media Today
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...