Tgrt Haber

Facebook logosu değişti: İşte yeni görünümü

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
21 Eylül 2023 11:35 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 11:35
Sol: Eski Logo - Sağ: Yeni Logo

Meta, Facebook logosunu, yazı tipini ve sosyal medya platformundaki animasyonu emoji tepkilerini güncelledi. Eski logoda kullanılan mavi gradyan tasarım, yerini düz bir koyu mavi tona bıraktı. Ayrıca animasyonlu emojilerin görünümü de iyileştirildi.

Sol: Eski Logo - Sağ: Yeni Logo

Meta​, sosyal medya platformu Facebook​'unlogosunu ve yazı tipini güncelledi. Eski logonun açık maviden koyu maviye geçişli rengi, yerini düz bir koyu mavi​ tona bıraktı.

Platformun ikonik küçük 'f' harfi yeni logoda da karşımıza çıkıyor. Fakat önceki logodaki haline kıyasla çok küçük bir değişime uğramış görünüyor. Harfin ortasındaki düz çizginin sol ve sağ kenarı bir miktar kısaltılarak, daha sade bir görünüme kavuşturuldu. Bunun dışında harfin yuvarlak içindeki konumu aynı.

FACEBOOK'TA TASARIM DEĞİŞİKLİĞİ FIRTINASI

Meta, Facebook logosunun yazı tipini de 'Facebook Sans' adı verilen bir fontla değiştirdi. Yeni logo​, belirli açı ayarlamaları, harflerin köşelerinin yuvarlatılması gibi gözle fark edilmesi çok zor güncellemeler içeriyor.

Bunun dışında, Facebook'ta beğeni butonuna alternatif olarak kullanılan 'emoji tepkileri' de değişimden nasibini aldı. Söz konusu güncellemeyle birlikte yeni animasyonların her biri, temsil ettiği duygu durumunu daha iyi yansıtacak hale getirildi. Facebook yeni bir animasyonlu emoji​ tepkisi ise eklemedi.

Facebook logosu değişti: İşte yeni görünümü

Konuyla ilgili yetkili isimlerden de açıklama geldi. Meta, yeni logo ile daha akılda kalıcı bir görünüm sunmayı hedeflediklerini açıkladı. Platformdaki tasarım değişikliklerinin ilerileyen günlerde devam edeceğini de vurgulayan şirket, şunları söyledi: 

"Amacımız Facebook logosunun daha cesur, daha elektrikli ve daha uzun ömürlü olacak yenilenmiş bir tasarımını oluşturmaktı. Ayırt edici yeni iyileştirmelerin her biri, uygulamanın kimliğinin temel bir unsuru olarak tasarımın tamamına daha fazla uyum sağlıyor.

Bunu, uygulamada görsel olarak daha erişilebilir olması için tasarlanan ve “f” harfinin öne çıkması için daha güçlü bir kontrast sağlayan Facebook’un temel mavi renginin kendinden emin bir ifadesini kullanarak yaptık."

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...