Tgrt Haber

Elon Musk havlu attı: Kafes dövüşü iptal mi oluyor?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT HABER
10 Ağustos 2023 14:18 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 14:19
Elon Musk havlu attı: Kafes dövüşü iptal mi oluyor?

Elon Musk, Mark Zuckerberg ile yapacağı kafes dövüşüyle ilgili yeni bir açıklamada bulundu. TED Başkanı Anderson'un sosyal medyadan yaptığı bir çağrıya yanıt veren Musk, asil bir tartışma istediğini söyledi.

Elon Musk geçtiğimiz ay Meta CEO'su Mark Zuckerberg​'i kafes dövüşüne davet etti. Zuckerberg'in de bu daveti olumlu karşılayarak "bana konum gönder" yanıtını vermesinin ardından, iki ismin karşılaşacağı tarih merakla bekleniyordu.

Birkaç gün önceki paylaşımında, musabaka gerçekleşmeden önce sağlık kontrolünden geçeceğini, hatta bir ihtimal ameliyat olması gerekebileceğini söyleyen Musk şimdi de kafes dövüşünden vazgeçtiğini gösteren bir paylaşımda bulundu.

"ASİL BİR TARTIŞMA OLMALI"

TED Başkanı Chris Anderson, X hesabından yaptığı paylaşımla Musk ve Zuckerberg ikilisini kafes dövüşü yapmak yerine, "Mükemmel bir geleceği nasıl inşa ederiz?" konusunu tartışmaya davet etti.

Elon Musk'tan da Anderson'un bu teklifine olumlu yanıt geldi. "Bu iyi bir fikir gibi görünüyor" diyen Musk, asil bir tartışma ortamına sıcak baktığığını belirterek "Ayrıca daha önce asil amaçlar için savaşmış olanlara yönelik hayranlığımızı alçakgönüllülükle ifade etmeyi umuyoruz." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/elonmusk/status/1688949674206511104

Öte yandan Mark Zuckerberg, Chris Anderson'un bu teklifine henüz yanıt vermese de, Musk ile kafes dövüşü yapmaya uzun süredir hazırlandığını biliyoruz.

Sosyal medya platformu Threads'teki bir paylaşımında dövüşün 26 Ağustos'ta yapılmasını önerdiğini ancak Elon Musk'un bunu kabul etmediğini söyleyen Zuckerberg, "Ben bugün hazırım. İlk meydan okuduğunda 26 Ağustos'u önermiştim ancak onaylamadı. Nefesimi tutmuyorum" sözlerine yer verdi.

OLURSA CANLI YAYINLANACAK

Elon Musk ve Mark Zuckerberg arasındaki kafes dövüşünün iptal olup olmayacağı henüz kesinleşmedi. Ancak dövüş gerçekleşecek olursa, eski adı Twitter olan X platformunda canlı olarak yayınlanacak. Üstelik Musk'ın açıklamasına göre bu yayından elde edilen tüm gelirler hayır kurumlarına bağışlanacak.

Kaynak: Elon Musk

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...