Tgrt Haber

Elon Musk tüm tuşlara basıyor: Twitter mesajlaşma özelliğini paralı yapacak

13 Haziran 2023 10:40 - Güncelleme : 13 Haziran 2023 11:17
Elon Musk tüm tuşlara basıyor: Twitter mesajlaşma özelliğini paralı yapacak

Twitter, kullanıcıların birbirleriyle mesajlaşabilmelerini sağlayan direkt mesaj özelliğini ücretli Blue hizmetine dahil edecek. Para ödemeyenlerin mesajlaşması kısıtlanacak.

Twitter​, kullanıcılara ek ayrıcalıklar sunduğu ücretli üyelik sistemi 'Twitter Blue'yu 4000 karakterli tweet paylaşma, onaylanmış hesap rozeti gibi özelliklerle genişletti. Şimdi Blue'nun yeni bir özelliği daha ortaya çıktı.

Sosyal medya uzmanı Alessandro Paluzzi​'nin gündeme getirdiği yeni özellik, kullanıcıların birbirlerine gönderebilecekleri mesaj sayısına günlük bir limit koyacak. Bu limiti aşanlar ancak Twitter Blue​'ya abone olmaları durumunda o gün mesajlaşmaya devam edebilecekler.

GÜNLÜK LİMİT 500 OLARAK BELİRLENDİ

Tersine mühendislik yöntemiyle yeni özelliği ortaya çıkaran Paluzzi, Twitter'da günlük mesajlaşma sınırının 500 olarak belirlendiğini, fakat sistem hayata geçtiğinde daha fazla düşürülebileceğini tahmin ettiğini dile getirdi.

https://twitter.com/alex193a/status/1668390310710239232

Paluzzi sosyal medya hesabından paylaştığı tweette "Twitter, Twitter Blue'ya kaydolmadan önce her gün gönderebileceğiniz mesaj sayısını sınırlamak için çalışıyor" ifadelerini kullandı.

TWİTTER NEDEN BU KARARI ALDI?

Konuyla ilgili yetkili isimlerden de açıklama geldi. Twitter'ın sahibi ve Baş Teknoloji Sorumlusu Elon Musk​, günlük mesaj sınırlamasını kullanıcıları spam hesaplardan korumak için getireceklerini belirtti.

Güncellemenin bu hafta kullanıma sunulacağını söyleyen Musk, "Birçok kez söylediğim gibi, AI botları arasında ayrım yapmak giderek zorlaşıyor. Yakında imkansız olacak. Hayatta kalan "sosyal ağlar", doğrulama gerektirenler olacaktır. Ödeme sistemi, bot maliyetini ~10.000X artıran bir doğrulama aracıdır" dedi.

Bu arada kısıtlama yalnızca sizi takip etmeyen kişiler için geçerli olacak. Her iki kişi de birbirini takip ediyorsa, Blue'ya abone olmasalar bile sınırsız mesajlaşmaya devam edebliecekler.

SANATÇILAR TEPKİLİ

Öte yandan Twitter'ın bu kararı birçok kesimden tepki çekti. Sanatçılar, çalışmalarıyla ilgilenen müşterilerle doğrudan bağlantı kuramayacaklarından şikayet ediyorlar. Ayrıca gazeteciler de haber takibi yapmak için kullandıkları kaynaklara direkt mesaj yoluyla ulaşmalarının zorlaşacağını ifade ediyor.

TWİTTER BLUE NE KADAR?

Twitter Blue'ya aylık 110 TL karşılığı abone olunabiliyor. Ancak bu fiyat mobilde ve bilgisayarda farklılık gösteriyor. Twitter hesabınıza girip ayarlar sayfasındaki "Blue" kısmından abone olabilirsiniz.

Kaynak: Dailyo.com, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Dailyo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...