Tgrt Haber

"Twitter'a cevabımız" diyerek gösterdi: Meta'nın yeni uygulamasından ilk görüntü

09 Haziran 2023 11:37 - Güncelleme : 09 Haziran 2023 11:38
"Twitter'a cevabımız" diyerek gösterdi: Meta'nın yeni uygulamasından ilk görüntü

Meta'nın Twitter'a rakip olarak geliştirdiği sosyal medya uygulamasından ilk görüntü geldi. Project 92 kod adlı uygulama bağımsız olsa da Instagram'ın hesap sistemini kullanacak.

Instagram ve WhatsApp'ın çatı şirketi Meta​, insanların düşüncelerini yazılı içeriklerle paylaşmalarına ağırlık veren yepyeni bir sosyal medya uygulaması geliştiriyor. Project 92kod adıyla bilinen platformun Instagram ile bağlantılı olacağı daha önce açığa çıkmıştı. Şimdi de yeni bilgiler ortaya çıktı.

Meta'nın Baş Ürün Sorumlusu Chris Cox, Project 92'nin arayüzünü gösteren birkaç ekran görüntüsünü şirket çalışanlarıyla paylaştı. Uygulama Twitter​'a benzerliğiyle dikkat çekiyor, ki zaten Chrix Cox da çalışanlarla yaptığı toplantıda platformu bizzat "Twitter'a cevabımız" şeklinde nitelendirdiği belirtiliyor.

BAĞIMSIZ BİR UYGULAMA OLARAK ÇIKACAK

Engadget'in aktardığı bilgiye göre uygulama, kullanıcı bilgilerini otomatik doldurmak için Instagram'ın altyapısını kullanacak. Platform ayrıca merkeziyetsiz sosyal ağ protokolü olarak bilinen ActivityPub ile entegre bir şekilde çalışacak.

Bilmeyenler için ActivityPub protokolü; içerik oluşturmak, güncellemek ve silmek için bir istemci/sunucu API'sinin yanı sıra bildirimler ve içerik iletmek için birleştirilmiş sunucudan sunucuya API sağlamakla görevli.

Bu protokolü halihazırda Mastodon gibi platformlar da kullanıyor. Edinilen bilgiye göre Meta'nın yeni uygulamasında kullanıcılar, takipçileriyle birlikte tüm hesap bilgilerini ActivityPub protokolünü kullanan tüm platformlara taşıyabilecekler.

Uygulamanın genel kullanıma ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor. Ancak dünya çapında ünlü sınırlı sayıda kişiyle testleri devam ediyor. Sızdırılan ekran görüntülerine göre Meta, platformu arayüzünden ikonların yerine ve menülerin yerleşim alanına varana kadar her açıdan Twitter'a benzetmek istiyor.

İSMİ 'THREADS' OLABİLİR

Öte yandan Project 92 kod adlı uygulamanın ismi de belirsizliğini koruyor. Ancak iddialara göre 'Threads' olabilir. Meta'nın daha önce de bu isimde bir uygulaması vardı, kullanıcılar Instagram'daki yakın arkadaşlarıyla özel bağlantı kurabiliyorlardı. Ancak şirket bu uygulamayı kapatmıştı.

Kaynak: Engadget

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Engadget
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...