Tgrt Haber

Elon Musk, Twitter’ı kapattı: İşte yeni ismi!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Social Medya Today
11 Nisan 2023 15:05 - Güncelleme : 11 Nisan 2023 15:21
Elon Musk, Twitter’ı kapattı: İşte yeni ismi!

Elon Musk, Twitter uygulamasını satın aldıktan sonra birçok tartışmalı karara imza attı. Şimdi ise ana şirket olan Twitter Inc.'i feshetti ve uygulamayı, sahibi olduğu X Corp. bünyesine kattı.

Tesla ve SpaceX’in sahibi Elon Musk​ geçtiğimiz sene Twitter’ı satın almıştı. Bu hamlesinin ardından şirkette onlarca tartışmalı karara imza atan Musk şimdi de platformun ismine kafayı takmış durumda.

TWITTER​ INC GİTTİ, X CORP GELDİ

Twitter uygulamasını bünyesinde bulunduran Twitter Inc. şirketi Elon Musk tarafından kapatıldı. Sosyal medya platformu, yine Musk’ın sahibi olduğu X Corp. isimli firma çatısı altında hayatına devam edecek. Yaşanan bu gelişme, ünlü siyasi aktivist Laura Loomer ile şirket arasında süren dava sayesinde anlaşıldı.

2019 yılında Twitter, Laure Loomer’in hesabını kalıcı olarak askıya almıştı. Bunun üzerine Loomer, bu durumu ‘federal haraç yasalarının ihlali’ olarak değerlendirmiş ve şirketi dava etmişti. Twitter Inc.’in kapatılması ve X Corp. olarak hayatına devam edeceği bilgisi de mahkeme kayıtlarında açığa çıktı.

https://twitter.com/TitterDaily/status/1645599226309517313

Kamuoyuyla paylaşılan kayıtlarda isim değişikliği şu ifadelerle belirtiliyor:

“Federal Hukuk Muhakemeleri Usulü Kuralları'nın 7.1(a)(1) maddesi uyarınca Davalı X Corp'un aşağıda imzası bulunan avukatı, Davalı Twitter, Inc.'in çıkarlarının halefi olarak burada 'Twitter Inc. şirketinin X Corp. ile birleştiğini ve artık var olmadığını' belirtiyor.”

TWITTER’I WECHAT RAKİBİ YAPABİLİR

Hatırlanacağı üzere Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra basit bir sosyal ağdan öteye götüreceğini ve WeChat platformuna rakip bir X adlı “her şey uygulaması” oluşturmak istediğini açıklamıştı. İsim değişikliği, Musk’ın bu stratejisinin bir parçası olarak kabul ediliyor.

DOGECOIN​ İLE ÖDEME İMKANI

Bahse konu olan X uygulamasının Twitter, Tesla, SpaceX, Dogecoin gibi çok yönlü ürün ve hizmetleri kapsaması bekleniyor. Henüz detayları netleşmese de, bu platformda kripto para birimi DOGE ile ödeme yapılabileceği ve Twitter dışında da birçok ürün satışı yapılacağı tahmin ediliyor.

https://twitter.com/elonmusk/status/1645684041264529408

Haberin ortaya çıkmasının ardından Elon Musk, resmi hesabından “X” yazılı bir tweet paylaştı. Bunun dışında isim değişikliğine ilişkin herhangi bir resmi açıklamada bulunmadı.

Kaynak: Social Medya Today
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...