Tgrt Haber

Elon Musk'a kötü haber: BMW, Tesla'yı ilk kez geçti! İşte Avrupa'da en çok elektrikli otomobil satan markalar

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Jato Dynamics
23 Ağustos 2024 15:18 - Güncelleme : 23 Ağustos 2024 15:33
Elon Musk'a kötü haber: BMW, Tesla'yı ilk kez geçti! İşte Avrupa'da en çok elektrikli otomobil satan markalar

BMW, temmuz ayında Avrupa'da 14.869 adet bataryalı elektrikli araç satarak Tesla'yı geçip pazar lideri oldu. Ancak elektrikli araçların genel pazar payı geçen yıla göre düştü. İşte en çok elektrikli otomobil satan markalar...

BMW​, ABD'li rakibi Tesla​'yı geride bırakarak Avrupa​ bataryalı elektrikli araç (BEV) pazarında ilk kez lider oldu. JATO Dynamics verilerine göre Alman otomobil devi, temmuz ayında 14 bin 869 adet otomobil satarak geçen ay Tesla​'dan yaklaşık 300 adet daha fazla satış yaptı.

Raporda, geçen ay yaklaşık 139 bin 300 yeni elektrikli otomobilin trafiğe çıktığı, bu rakamın Temmuz 2023'e göre yüzde 6 azaldığı, EV'lerin pazar payının ise bir yıl önceki yüzde 14,6'dan yüzde 13,5'e düştüğü belirtildi.

BMW​, TESLA​'YI GERİDE BIRAKTI

Rapora göre, BMW​ geçen ay bir önceki yıla göre satışlarda yüzde 35'lik bir artış kaydederken, Tesla​ kayıtlarında yüzde 16'lık bir düşüş görüldü.

Elon Musk'a kötü haber: BMW, Tesla'yı ilk kez geçti! İşte Avrupa'da en çok elektrikli otomobil satan markalar - 1. Resim

JATO Dynamics Küresel Analisti Felipe Munoz, toplam elektrikli araç satışlarındaki düşüşe atıfta bulunarak şöyle dedi:

"Elektrikli araçlara yönelik teşvikler ve elektrikli araçların geleceği konusunda netlik olmaması, elektrikli araç almayı düşünen tüketiciler için bir engel teşkil etmeye devam ediyor. Bu faktörlerin yanı sıra elektrikli araçların düşük kalıntı değeri de temmuz ayında görülen düşüşe katkıda bulundu."

BMW​, ilk kez Avrupa​'da elektrikli araç pazarında liderliği ele geçirdi ve markanın satışları yüzde 35 artışla 14 bin 869'a ulaştı. Tesla​ 14 bin 561 modelle ikinci sırada yer alırken, Volkswagen (12 bin 213), Volvo (10 bin 533) ve Audi (8 bin 618) de peşinden geldi.

EN ÇOK ELEKTRİKLİ OTOMOBİL SATAN MARKALAR

Elon Musk'a kötü haber: BMW, Tesla'yı ilk kez geçti! İşte Avrupa'da en çok elektrikli otomobil satan markalar - 2. Resim

Kaynak: Jato Dynamics
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...