Tgrt Haber

Elon Musk'ın başı dertte: SpaceX'ten kovulanlar dava açtı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
13 Haziran 2024 11:57 - Güncelleme : 13 Haziran 2024 13:23
Elon Musk'ın başı dertte: SpaceX'ten kovulanlar dava açtı

Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'te çalışan 8 kişi, iş ortamını eleştirdikleri için işten çıkarıldığını iddia etti. Mahkemenin yolunu tutan işçiler, şirketin sahibi Elon Musk'a dava açtı.

Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX​'ten kovulan 8 çalışan, "çalışma ortamını eleştirdikleri" gerekçesiyle işten çıkarıldıkları öne sürdü. Daha sonrasında California eyalet mahkemesine dava​ başvurusunda bulunan çalışanlar, 2022'de iş yerindeki sorunları yönetime yazdıkları mektup nedeniyle kovulduklarını belirtti.

Davacılar, mektupta imzası olan 4 kişinin mektubu gönderdikten hemen sonra, diğerlerinin ise iç soruşturmanın ardından işten çıkarıldıklarını ileri sürdü.

Elon Musk'ın başı dertte: SpaceX'ten kovulanlar dava açtı - 1. Resim

ŞİKAYETLER GÖZ ARDI EDİLİYOR

Dava dilekçesinde, Musk'ın sosyal medya paylaşımlarını delil olarak sunan müştekiler, SpaceX'teki çalışma ortamının uygunsuzluğuna yönelik şikayetlerinin sıklıkla göz ardı edildiğini savundu. Davacılar, "haksız yere işten çıkarıldıkları" gerekçesiyle şirketten maddi tazminat talep etti.

Elon Musk'ın başı dertte: SpaceX'ten kovulanlar dava açtı - 2. Resim

ŞİRKETİ 'HAYVAN BARINAĞINA' BENZETMİŞLERDİ...

Söz konusu dönemde, çalışanlar tarafından yönetime gönderilen mektupta, çalışma ortamı​ "hayvan barınağı" olarak tanımlanmış ve Musk'ın X platformundaki paylaşımlarının "utanç verici" olduğu belirtilmişti.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...