Tgrt Haber

Erdoğan yurt dışından telefon alacaklara müjdeyi verdi: Süre uzuyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
29 Nisan 2023 12:40 - Güncelleme : 29 Nisan 2023 13:17
Erdoğan yurt dışından telefon alacaklara müjdeyi verdi: Süre uzuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yurt dışından telefon getirecek olanlara müjdeyi verdi. Erdoğan, mobil cihazların Türkiye'de kayıtsız kullanım sürelerinin uzatılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Twitter hesabından yeni bir açıklama yaptı. Yurt dışında yaşayan ve oy kullanacak Türk vatandaşlarına yönelik müjdelerini sıraladı. Erdoğan'ın vaatleri arasında, yurt dışından getirdiği telefonunu IMEI​ kaydı yaptırmadan kullananları ilgilendiren bir düzenleme de bulunuyor.

180 GÜNE ÇIKACAK

Yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye​'de kullanılabilmesi için Uluslararası Mobil Cihaz Kimliği yani IMEI numaralarının kaydettirilmesi zorunlu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) halihazırda vatandaşlara 120 gün boyunca kayıtsız kullanım hakkı tanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mobil cihazların Türkiye’de kayıtsız kullanım sürelerini sizler için 180 güne çıkartacağız." dedi.

Bu düzenlemeyle beraber yurt dışından bir telefon aldığınızda, Türkiye'de 180 gün yani 6 ay boyunca kayıtsız kullanabileceksiniz. 180 gün dolduktan sonra ise BTK'nın e-Devlet'teki "IMEI Kaydetme" hizmetini kullanarak kayıt harcını yatırıp telefonu kaydettirmeniz gerekecek.

2023 IMEI KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

IMEI kayıt ücreti düzenli olarak artıyor ve 2023 yılında 6 bin 91 TL oldu. Yurt dışından telefon getirenler banka kartı veya kredi kartlarıyla bu ücreti ödedikten sonra IMEI numaralarını pasaportlarına kaydedebiliyor.

Öte yandan daha önce cihaz kaydı yaptıysanız, yeni cihaz kaydı için en son tarihli cihaz kaydınıza ait yurda giriş tarihinin üzerinden en az 3 (üç) takvim yılının geçmesi gerekiyor. Ayrıca kaydı yapılan cihazlar üç yıl boyunca sadece kaydı yapan yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlar üzerinden haberleşme hizmeti alabiliyor.

Kaynak: TGRT Haber

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ramazan 1 Ekim 2023 21:54

Yurt dışı terfon 6aya ne zaman cıkacak

Sonraki Haber Yükleniyor...