Tgrt Haber

Isınan telefon küçük kızın hayatına mâl oldu: Xiaomi'den açıklama geldi!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Gizmochina
28 Nisan 2023 10:48 - Güncelleme : 28 Nisan 2023 11:04
Isınan telefon küçük kızın hayatına mâl oldu: Xiaomi'den açıklama geldi!

Hindistan'da 8 yaşındaki bir kız çocuğu, Xiaomi marka olduğu tespit edilen telefonun aşırı ısınması nedeniyle patlaması sonucu hayatını kaybetti.

Hindistan​'ın Kerala​ eyaletinde 8 yaşındaki kız çocuğu, elindeki telefonun aniden patlaması nedeniyle hayatını kaybetti. İlk bulgulara göre patlamanın sebebi 'aşırı ısınma' olarak değerlendirilirken, olayla ilgili kolluk kuvvetleri soruşturma başlattı.

Olay 24 Nisan'da Thrissur şehrinde akşam saatlerinde gerçekleşti. Paylaşılan bilgiye göre, Adithyashree adlı kız çocuğu elinde telefonuyla oynarken aşırı ısınıp alev alarak patladı. Patlama etkisiyle çocukta ciddi cilt hasarı meydana geldiği ve sağ el parmaklarının koptuğu da tespit edildi.

TELEFONUN REDMİ NOTE 5 PRO OLDUĞU ANLAŞILDI

Olay yeri ekiplerinin ön bulgularına göre küçük kızın elinde patlayan cihazın Xiaomi​ Redmi Note 5 Pro olduğu tespit edildi. Patlamanın sebebi ise henüz bilinmezken, konuyla ilgili Çinli teknoloji şirketinden açıklama gecikmedi.

Xiaomi olayla ilgili şu açıklamada bulundu:

"Xiaomi Hindistan'da müşteri güvenliği son derece önemlidir ve bu tür konuları son derece ciddiye alıyoruz. Bu zor zamanlarda ailenin yanındayız ve onlara mümkün olan her şekilde destek olmayı umuyoruz. Konu şu anda araştırılıyor. Olayın asıl nedenini belirlemek için yetkililerle birlikte çalışacağız ve bunları gerekli her şekilde destekleyeceğiz."

Isınan telefon küçük kızın hayatına mâl oldu: Xiaomi'den açıklama geldi!

Hayatını kaybeden çocuğun babası Ashok Kumar'a göre olay esnasında kızı büyükannesiyle birlikte evde yalnız kalıyordu. Acılı büyükanne polis ifadesinde, torunu battaniyenin altında cep telefonuyla oyun oynarken bir aralık mutfağa gittiğini, döndüğünde ise bir patlama sesi duyduğunu ve çocuğun kanlar içinde yerde yattığını söyledi.

PATLAMANIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Hardware Plus'un aktardığına göre, polisin olayı aktif bir şekilde soruşturduğu ve telefonu arızasının nedenini belirlemek için çalıştığı söyleniyor. Enkazın toplanması ve cihazın ayrıntılı adli tıp incelemesi, muhtemelen Thiruvilwamala’da genç bir hayatın trajik kaybına yol açan olaylar hakkında değerli bilgiler sağlayacaktır.

Akıllı telefon, tablet bilgisayar gibi teknolojik cihazların aşırı ısınma kaynaklı patlamalara yol açtığına zaman zaman şahit oluyoruz. Ancak bu sefer küçük bir kız çocuğu canından oldu ve olayın ciddiyeti her zamankinden daha fazla.

Kaynak: Gizmochina

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Gizmochina
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...