Tgrt Haber

Eski Twitter CEO’sundan Türkiye açıklaması… Bizi eskiden tehdit ediyorlardı!

13 Haziran 2023 14:44 - Güncelleme : 13 Haziran 2023 14:46
Eski Twitter CEO’sundan Türkiye açıklaması… Bizi eskiden tehdit ediyorlardı!

Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey, katıldığı bir programda dikkat çeken açıklamalarda bulunurken, Türkiye’nin geçmiş yıllarda platformu kapatmakla tehdit ettiğini de vurguladı.

Twitter’ın eski CEO’su jack Dorsey​, Elon Musk’ın gelmesiyle birlikte kovulan ilk isimdi. Geçmiş yıllarda yaşanan olayların yanı sıra Elon Musk​, artık temiz bir sayfa açarak şirket içi çok önemli değişikliğe gitti ve buna CEO’yu işten çıkarmakla başladı.

Eski Twitter​ CEO’su şu anda Bluesky​ isimli bir uygulama ile Twitter’a rakip oldu. Uygulama beta aşamasında ve çok yakında piyasaya resmi olarak çıkacak. Ama bundan bağımsız olarak Dorsey’in katıldığı bir programda Türkiye​ ile ilgili yorumu dikkat çekti.

‘KAPATMAKLA TEHDİT ETTİLER’

 Breaking Point isimli bir YouTube kanalına konuk olan Jack Dorsey, "Türkiye'den çok fazla talep aldık. Kendi mahkemelerinde savaştık ve genelde kazandık. Ama sürekli bizi kapatmakla tehdit ettiler" dedi.

"Hindistan ve Türkiye gibi ülkeler, gazetecilerin hesaplarını platformdan kaldırmamız için bizden birçok talepte bulundu" diyerek konuşan Dorsey, Türkiye’nin bu konuda Hindistan’a çok benzediğini, Nijerya’nın da başka bir örnek olduğunu ifade etti.

Dahası eski Twitter CEO’su, Hindistan hükümetinin de platformu kapatmakla ve ülkedeki Twitter çalışanlarının evlerini basmakla tehdit ettiğini de söyledi.

Hindistan'ın, 2020'deki çiftçi protestolarıyla bağlantılı birkaç tweet ve hesabın kaldırılmasını talep ettiğini; ayrıca hükümeti eleştiren gazetecileri sansürlemesini istediğini ifade eden Dorsey’in açıklamasının ardından, Hindistan hükümeti iddiaları sert bir şekilde reddetti ve Twitter'ı yasaları ihlal etmekle suçladı.

Elon Musk’ın gelişi ile beraber Jorsey’in işine son verilmiş, Musk kendisi CEO’luk koltuğuna oturmuştu.

Kaynak: BBC
Derleme: TGRT Haber

Kaynak: BBC

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...